Szédüléses panasz

Tisztelt Doktor Úr! Panaszom a következő lenne... 34 éves nő vagyok és 18 éves korom óta pánikbeteg ezt fontosnak tartom leírni Bár úgy érzem a panaszom a pánikbetegség től elkülöníthető... 23 évesen Egyik percről a másikra megszédültem És ez a szédülés immár 11 éve tart számos orvosnál jártam megannyi vizsgálaton Viszont ez a szédülés soha el nem múlik ha le kellene írnom hogy milyen akkor azt mondanám mikor billeg egy hajó vagy egy erős másnaposság érzés voltam már oto neurológián ahol Megnézték hogy nem- e a belső füllel van gond... az nem mutatott eltérést viszont repülőn és mozgó járművön sokkal rosszabb a helyzet... Nem viselem jól például a helyzet változtatást ...Már fül orr gégészeten is jártam Elvileg minden rendben egyszer elmentem szemészetre mert a szememben fekete úszó foltokat látok és ekkor mondta a szemész,hogy egy koponya mri már kellene mert a tüneteim közt található még a bal kézen levő ujjak állandó zsibbadása Bár 16 éve műkörmös vagyok Tudom hogy azzal is összefügghet viszont a combom ban is van egy tenyérnyi rész amit nem nagyon érzek azt mondták hogy a szklerózist ki kellene zárnom Ezért kellene az m r vizsgálat viszont mivel klausztrofóbiás vagyok így ezt nehezen kivitelezhető. A háziorvosom azt mondta hogy ennyi idő alatt már lenne más tünetem például nem tudnám használni a lábam vagy a kezem autót már egyáltalán nem tudok vezetni a szédülés miatt sokszor a fény is zavar és nem tudom feldolgozni az ingereket ahogy a milyen sebességgel érnek mondjuk vezetés közben... sokszor azt érzem hogy az alvási gondok miatt és a szédülés miatt nem tudok tisztán gondolkozni és ködös az elmém és le vagyok lassulva nagyon nehezen jönnek a szavak és elég feledékeny lettem, pánikbetegségem ellenére képes vagyok tömegben menni viszont emberek között valamennyire erősödik a zsibbadás és a szédülés iránymutatást szeretnék kérni a doktor Úrtól hogy merre lenne érdemes elindulnom mert ez az évek óta tartó állapot teljesen felemészt és már gátol a napi teendőim ben még annyit hozzátennék hogy fiatal korom óta menstruációs problémák vannak Folyamatban van a hormonális felderítése a szédülés nek, mellé társul egy nagyfokú fáradékonyság folyamatosan aludnék .Ez az állapot nagyon mélypontra tesz és egyre nehezebb megküzdenem a napokkal, azt érzem mintha szedulnek el és már a páromnak kell vinni autóval mindenhová mert egyedül képtelen vagyok a szédülés miatt közlekedni és Olyan érzés mintha a szememből és a fülemből indulna ez a bizonytalanság. Frontint szedek ami szédülés által kiváltott pánikroham ra van . De csak napi egy szemet .Nagyon megköszönném ha lenne a doktor úrnak valami tippje ,További szép napot kívánok.

Dr. Fehér Gergely válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

Ha jól veszem ki szavaiból, rengeteg vizsgálat történt, de érdemi eltérés nem volt kimutatható. Felmerülhet pszichés eredet is a háttérben, a pánikbetegség kezelésében a Frontin szedése önmagában messze nem elegendő, javasolt pszichoterápiás és antidepresszáns szedése is. Célszerű egyeztetnie gondozó pszichiáterével.

Üdvözlettel:_

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2022. március 22., 18:06; Megválaszolva: 2022. március 26., 16:47
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
MR vizsgálat eredménye
Vertigo szédülés , fejbőr...
Szédülés rohamok mitől lehetnek?
Koponya MR
Szédelgés/bizonytalanságérzés
Tisztelt Doktor Úr! 2 hete tartó szédelgés/bizonytalanságérzés kapcsán szeretnék tanácsot kérni. Február elején 2db oltás egyidejű beadása...