Mri lelet kiértékelése

Kedves Doktor Úr! Fejfájás,ájulásszerű érzés, zsibbadás a végtagokban, rossz közérzet,hányinger rosszullét közben, ezekkel a panaszokkal fordultam ideggyógyászhoz. Minden eredményem jó,az MRI vizsgálat eredménye a következő: normális tág,szimmetrikus kamrarendszer. Kb. 7 mm-es SPC ábrázolódik. A sulcusok normális tágasságúak. Kóros jelintenzitású terület,diffúzió gátoltság nem látható. A Willisi kör főtörzsein érmalformatio nem ábrázolódik. Bal oldalon az ACP P1 szakasza hypoplasiás. A hypoplasiáról azt olvastam okozhat ilyen tüneteket, viszont az orvosom azt mondta nem attól van,az csak egy fejlődési rendellenesség. Az SPC vagy a hipoplasia okozhatja a tüneteimet? Üdvözlettel: Ada

Dr. Fehér Gergely válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

Az SPC jelentése nem világos a számomra, a leírt hypoplasia pedig alkati dolog, panaszokat nem okoz.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. augusztus 16., 14:50 ;Megválaszolva: 2021. augusztus 17., 13:51
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
MR vizsgálat eredménye
Vertigo szédülés, fejbőr zsibbadás
Szédülés rohamok mitől lehetnek?
Koponya MR
Szédüléses panasz