Látásvesztés, ájulás határáig.

Kedves Doktor Úr! 4-5 évvel ezelőtt, egy fülkristály elmozdulás miatti szédülés kivizsgálásánál, volt egy MRI vizsgálatom, ahol fény derült 4, 5 kisebb agyi ér elhalásra. Ezeket nem tudom melyik régebbi rosszullétem okozta. Mostanában viszont ha erőteljesebben nevetek, vagy régebben erősebb köhögésnél, látásvesztésem majdnem ájulásig vezet. Mivel hamar észlelem, hogy valami több vagy kevesebb jut az agyamba, ezért még eddig időben abbahagyom a nevetést, vagy köhögést, így egy pár másodperc elteltével kezd visszaállni a látásom. Nyaki verőér ultrahangom negatív lett. A röntgen viszont erős meszesedést mutatott. Miről lehet szó? Szeretném segítségét kérni. Üdvözlettel Gábrisch Zoltán

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

A probléma nem idegrendszeri, hanem keringési eredetűnek tűnik, így célszerű felvenni a kapcsolatot egy kardiológussal.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. június 27., 10:36; Megválaszolva: 2021. június 27., 19:35
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mri lelet kiértékelése
Szputnyik vakcina
Mitől lehet?
Mr lelet kiértékelése
Tisztelt Doktor Úr! Szédülés, és gyakori rosszullétek miatt voltam koponya mr viszgálaton. Aminek az eredménye: Frontalis periventricularis jelzavar...