Mr lelet kiértékelése

Tisztelt Doktor Úr! Szédülés, és gyakori rosszullétek miatt voltam koponya mr viszgálaton. Aminek az eredménye: Frontalis periventricularis jelzavar, melynek mibenléte, tünetképző jelentősége kérdéses, hátterében elsősorban enyhe fokú chronicus hypoperfúziós eredet valószínű. Intracranialisan egyértelmű kórjelző eltérés nem igazolódott. Megmondaná, hogy ez mit jelent? Hálás köszönettel: Balázs

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

Az MR leírás alapján szédüléssel egyértelműen összefüggésbe hozható eltérést nem ír le. A leírt frontális eltérés az agy elülső részében lévő terület eltérést írja le, melyet leggyakrabban magasvérnyomás-betegség, illetve cukorbetegség kapcsán látunk, tünetképző jelentősége nincs.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. március 18., 10:42; Megválaszolva: 2021. március 18., 11:51
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agyi zavar? - MR lelet
Epilepszia
Agyi zavar?
Mi lehet a gyakori izomrángás és...
2 éves gyermek alvás közben...