Szédülés, imbolygás

Tisztelt Doktor Úr! A problémám kb egy hete jelentkezett, mikor éjszaka arra ébredtem, hogy megfordultam az ágyban és forgott a fejem pár másodpercig. Ha felülök az ágyban ez azóta is megvan. Kipróbáltam,ha hanyatt fekszem, és oldalra fordítom a fejem akkor is jelentkezik, és ebből a helyzetből felülök, mintha a szemem is tekeregne. Napközben nincs semmi baj, nem szédülök,ez csak az ágyban van,ha felülök. Pár másodpercig tart. Vérnyomás, vércukorszint rendben van. Voltam orvosnál és jövő héten kedden kell mennem vérvételre.De az olyan távoli még. Előzményeként lehet fontos tényező, hogy kb 2 hete jelentkezett a bölcsesség fogamnál ínygyulladás, és éreztem a jobb fülem nyilalik, fáj,de a fogorvos írt fel augmentint azt szedtem, és a fájdalom elmúlt. Mi lehet a probléma? Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel Sebők-Nagy Mariann

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

Testhelyzet-változtatáskor jelentkező szédülés alapvetően jóindulatú jelenség szokott lenni, bővebben a szédülésekről itt olvashat: https://www.webbeteg.hu/cikkek/neurologia/235/a-szedules-tipusai. A panaszai alapján benignus paroxysmalis pozicionális vertigo merül fel (nem kell a névtől megijedni, a cikkben részletezve van), de néhány mondat alapján nehéz érdemit megítélni.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. február 22., 16:59; Megválaszolva: 2021. február 23., 08:43
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mri lelet kiértékelése
Látásvesztés, ájulás határáig.
Szputnyik vakcina
Mitől lehet?