Bizonytalan szédülések egyensúlyzavarral.

Kedves Doktornő! Sajnos 2 éve szédülök illetve szédülékenységem van minimális egyensúlyzavarral járás közben (kótyagos) Fekve ülve nem jelentkezik, illetve nagyon ritkán. Voltam Otoneurológián negatív. Kardiológia negatív. Nyaki CT minimális kopás a nyaki gerincen. Nagy kellemetlen a jelenség , mert sajnos nem időszakos, hanem 24 órán át. Elküldeném a koponya MRI leletet hátha ez alapján tud nekem segíteni. COPD van sajnos. De közölte a kezelő orvosom és több orvos is, hogy ettől teljesen kizárt. Doppler vizsgálaton is voltam negatív. Nyaki ultrahangon is pici lágy plakk így itt is kizárták , hogy ettől lenne. Vérnyomásom ingadozik de nem vészesen. Előre is köszönöm válaszát. MRI: 2020.07.26 Koponya és célzott kisagy-híd szöglet natív MR vizsgálata Sagittalis T1, axialis T1, T2, DWI és ADC, coronalis vékonyszeletes T2, FLAIR, valamint 3D TOF mérések készültek. A vizsgálóberendezés típusa: SIEMENS MAGNETOM AERA 1,5T Beutalón : Bizonytalan szédülések Normális tágasságú, szimmetrikus, középvonalas kamrarendszer. Szabályos tágasságú felületi liquortér. Az agyállományban kóros jel nem látható. Diffúziógátlás nem jelent meg. A hátsó scalában kórjelző eltérés nem látható. A belső hallójáratok szimmetrikusak, normális tágasságúak, térfoglaló folyamat nem látható. A nervus vestibulocochlearisok és facialisok cisternalis és intrameatalis lefutása szabályos, környezetükben kóros structura nem látszik. A hártyás labyrinthus mindkét oldalon ép. A mastoidalis sejtek légtartók. A craniospinalis átmenet ép. Az agyi nagyartériákon kóros körülírt szűkület vagy tágulat, ill. egyéb malformatio nem látható. A jobb PICA a pontocerebellaris cisternában a belső hangvezetőket keresztezve azokat irritálhatja. Vélemény: Kóros intracranialis valamint kisagy-hídszögleti elváltozás nem igazolható. A jobb PICA neurovascularis irritaciót okozhat .

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a szédülés témában

Kedves Kérdező! Először is le kéne szögezni, hogy a szédülés érzése nem szisztémás jellegű. Nem utal központi idegrendszeri strukturális zavarra.Nem állandó, fekvő és ülő helyzetben nem jelentkezik.A koponya MRI vizsgálat részletesen leírja az agy anatómiai képleteit, melyek minden szempontból épek. A PICA ( artéris cerebri posterior inferior) a kisagyat ellátó egyik ér. lefutása során kereszteződik ugyan a hallóideggel, de semmi nem utal arra, hogy ennek során un. neurovasculáris kompresszió keletkezne.Ez csupán a CT-t leletezú röntgen orvos feltételezése. A magam részéről a panaszát vérnyomásingadozásával hoznám összefüggésbe, konkrétan azzal, hogy orthostatikus helyzetben a nyomás lecsökken.Ezt okozhatja például az Ön által szedett gyógyszer mellékhatása is. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2021. január 06., 11:51; Megválaszolva: 2021. január 07., 07:49
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
leukoaraiosis.
Lelet értelmezése
Folyamatos Szédülés
ÁLLANDÓ ZSIBBADÁS,IZOM CSONT...
Idegbecsípődès?