Nyaki fájdalom és szédülés, de mitől?

Tisztelt Webbeteg! Több hónapja már hogy a nyakamnal hátul fájdalmat érzek, amihez sokszor szedules is társul. Reumatológus orvos Elküldött mri vizsgálatra, aminek itt a lelete: MR cervicalis gerinc natív KLINIKAI ADATOK ÉS A VIZSGÁLAT INDIKÁCIÓJA: Beküldő diagnózis hernia disci cerv.? Intraspinalis térszűkítés? Met? Az anamnézisben here tu, semicastratio szerepel RÉSZLETES LELET: A cervicalis gerinc íve normális. A csigolyák alakja megtartott a zárólemezek épek. A csontszerkezetben körülírt jelzavar destructio vagy egyéb degeneratív eltérés nem látható. A porcrések magassága megtartott. A discusokban lényeges dehidráció nem volt kimutatható. A foramenek végig átjárhatók, a C.IV.-V. valamint C.V.-VI. szegmensben látható jobb oldali uncovertebralis felrakódás miatt kisebb szűkület de a gyökök kilépése szabad. A gerincvelő végig normális vastagsággal jelviszonyokkal ábrázolódott. Intraspinalis térszűkítés a myelonban myelopathia vagy egyéb kóros nem látszik. A craniospinalis átmenetben szűkület nincsen. RADIOLÓGIAI VÉLEMÉNY: Intraspinalis térszűkítés, metastasis kizárható, mérs fokú kezdődő spondylosis jelei. C.V.-VI. szegmensben. VIZSGÁLATI TECHNIKA: Philips Multiva 1,5 TT2 SAG., T1 SAG, STIR SAG, T2 AX Magyarra fordítva ez mit jelent? Okozhatja ez a fájdalmat és szédülést? Ha igen, milyen további teendőt javasol? Sokszor már majdnem hanyatt vagodom a szédüléstől. Olyan mint ha egy hajón lennék és billeg a világ. Köszönöm, Attila

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

Panaszait a nyaki gerinc MRI felvételen látható minimális eltérések nem magyarázzák.

A szédülés és egyensúlyzavar miatt nem rheumatológiai, hanem neurológiai szakvizsgálat szükséges.A további teendőket a neurológus fogja megmondani.

Minden jót kívánok. üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. november 09., 20:44; Megválaszolva: 2020. november 13., 17:51
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szputnyik vakcina
Mitől lehet?
Mr lelet kiértékelése
Tisztelt Doktor Úr! Szédülés, és gyakori rosszullétek miatt voltam koponya mr viszgálaton. Aminek az eredménye: Frontalis periventricularis jelzavar...
Szédülés, imbolygás
Szorongas, szedules
Üdvözlöm Dr úr! Eross szeduleses panaszaim tobb eve tartanak amit ki is vizsgaltattam .Tavaly októberben voltam natív koponya mrin. Es most is voltam...