Szédelgés

Üdvözlöm kedves Doktornő. 2,5 éve, hirtelen fokozódó, körkörös szédülés és hányás miatt kerültem sürgősségi kivizsgálásra. Keringési zavart állapítottak meg, CT eredmény negatív lett, de kikérdeztek mindent tőlem, és 6 évvel még azelőtt, volt egy ugyanilyen rosszullétem, a doktornő sürgősségi koponya Mr-t és teljes kivizsgálást kért. Minden negatív lett. Csakhogy én azóta is érzek pillanatnyi, csak fejben lezajló szédülést, amik nagyon megijesztenek. Utána persze pánikba esek, hogy most mi lesz. Amúgy is kissé szorongó típus vagyok, és kissé hipohondernek is mondanám magam. Ezek a szédülések viszont annyira megkeserítik a napjaimat, bármilyen helyzetben rámjön. Nyaralás alatt, séta közben a párommal, munka közben. Van olyan is, hogy utána szinte össze kell szorítanom magam. (nem tudom máshogy kifejezni) Alapjában véve teljesen egészséges vagyok, semmilyen gyógyszert nem szedek, csak vitaminokat. 9 évvel ezelőtt a válásom alatt 1 évig szedetett velem a pszichiáterem egy gyógyszert, hogy jobban el tudjam viselni. Cipralex volt a neve,fél szemet este kellett bevenni. Attól olyan erősnek éreztem magam, hogy az egész világgal elbántam volna. Gondoltam már arra is, hogy talán újra kellene szednem, de félek is tőle. Vannak mellékhatásai amik később derülnek ki? Muszály az embernek ilyet szedni? Illetve azt sem tudom, hogy mi okozhat mit? A szédülés okozza a szorongást, vagy a szorongás okozza a szédülést? Pár hónapja olyan is van, hogy nehezen alszok el, illetve amikor lefekszem az ágyba, pedig nyugodtnak érzem magam, belső remegést érzek az egész testemben. A vérnyomásomat szoktam mérni az rendben van, alapjaiban véve nem stresszes az életem, a szédülésen kívül rendben vagyok, a munkámat is szeretem. Annyi probléma van csak az életemben, hogy a párkapcsolatom nincs teljesen rendben, tudom ez is befolyásolhatja a pszichémet. A munkám ülő munka, ahol a fejem előre lóg, azt mondták attól is szédülhetek, nyaktornát javasoltak. Tornára és jógára is járok. Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a szédülés témában

Kedves Kérdező! A hirtelen fellépő, forgó jellegű, hányással járó szédülés valóban félelmetes,de sok esetben jóindulatú betegség, melyet a belső fül keringészavara okozhat,ez az úgynevezett Meniere szindroma. Az Ön esetében a leletek negatívak lettek. A szorongás, és a depresszió is okoz szédülést, de a kísérő vegetatív tünetek, főleg a hányás, nem jellemzőek.Ez a szédülés soha nem forgó jellegű,nem okoz egyensúlyzavart, csak rendkívül kellemetlen közérzetet. Sajnos, ha a lelki egyensúly felborul, nem mindig sikerül önerőből helyreállítani. Ilyenkor segítenek a különféle pszichiátriában alkalmazott gyógyszerek.Párkapcsolati konfliktus esetén mindenki eldöntheti, hogy melyik módját választja a talpraállásnak. A jóga, a torna mindenesetre kiváló döntés. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. október 31., 14:20; Megválaszolva: 2020. november 01., 07:41
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Bfs?
Szédülés MRI lelet
fejfájás
fej felszínének fájdalma
Aneurysma gyanú