• Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Nem régiben írtam önöknek, hogy van egy olyan panaszom, hogy testszerte izomrángásom van közel 2 éve és mostanában kicsit sűrűbben mint eddig. Kiemeltem, hogy van egy bátyám aki ALS nevű betegségben szeved és mikor meg láttam a karján a rángásokat /neki van egy ilyen tünete/ akkor rá pár órára nekem is elkezdett berándulni különböző helyeken kb percenként. Volt mikor elmúlt egy pár hónapra, de most újra előjött, hogy sűrűbben beráng. Írtam azt is, hogy 8 éves korom óta szorongasos beteg vagyok ami nem kezelt és hipochonder is. 2x voltam neurologusnál az egyiknél fizikális vizsgálat volt, de kizárta, hogy ez lenne a bajom. Aztán 2 hétre rá jobban szorongtam ez a dolog miatt és elmentem egy EMG vizsgálatra, amit alig akartak megcsinálni, mert tuti, hogy nincs ilyen bajom, de végül megcsinálták és az doktornő azt mondta, hogy tökéletesek lettek az eredmenyeim az EMG vizsgálaton. Viszont több orvos szerint pszichésen van nekem, de van egy olyan érdekes dolog, hogy mikor pl fekszem és fel húzom a lábam akkor sokkal jobban és sűrűbben ráng a vádlim, vagy a munkahelyen van egy kanapé és arra ülök akkor szinte folyamatosan ráng szintén a vádlim, ami nekem furcsa, hogy bizonyos pozíciókban változik.. A kérdésem az lenne, hogy valóban lehet pszichés alapon, hogy percenként ránduljon valahol az izom vagy esetleg más állthat a háttérben? Vagy esetleg olyan van, hogy évekig ráng aztán átalakul ALS betegséggé?? Valamilyen szinten megnyugtatott az EMG vizsgalat, de meg sajnos mindig ráng és nagyon zavaró. Mit tanácsol? Előre is köszönöm a választ.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a izomrángás témában

        Kedves Kérdező! Szorongással, tartós somatizációval járó pszihiátriai betegségét mielőbb hatékonyan kezelni kéne.Nem is értem, eddig miért nem történt ez meg? Gyógyszeres és pszichoterápia egyaránt fontos lenne. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. július 17., 11:10; Megválaszolva: 2020. július 20., 06:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: