éjszakai szédülés

Tisztelt doktornő! Az alábbi tünettel kapcsolatban kérném a véleményét, tanácsát. A minap éjszaka arra ébredtem, hogy forog velem a szoba. A szédülés intenzív volt, de csak 8-10 másodpercig tartott és amint testhelyzetet változtattam oldalfekvésből hanyattfekvésbe elmúlt. Viszont amint a fejemet oldalra billentettem ismét jelentkezett. Az éjszaka folyamán reggel felé ez még egyszer megismétlődött. Felkelve az ágyból minden rendben volt, a szédülés nem jelentkezett, még fejmozgatásra sem. 45 éves férfi vagyok. Kamaszkorom óta időnként visszatérő migrénes fejfájásaim vannak, melyeket látászavar előz meg. Ezzel kapcsolatban 2017-ban neurológiai szempontból is kivizsgáltak, fej és nyaki MRI felvétel is készült, ahol nyaki csigolyakopást állapítottak meg. A leletet idegsebész is látta, azt mondta, nincs vele teendő. Néha, általában ha elfekszem a nyakam enyhe, időszakos fülcsengésem van. Enyhe magas vérnyomásra szedek napi 1 szem 5mg Tritace-t, és napi 1 negyed sem 5 mg Nebivolol-t. Az lenne a kérdésem, hogy ön szerint mi a legvalószínűbb oka a szédüléses tünetnek, utalhat-e valami komoly betegségre, érdemes-e vele orvoshoz fordulni? Köze lehet-e a migrénnek, vagy a nyaki csigolyakopásnak a tünethez? Köszönöm megtisztelő válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a szédülés témában

Kedves Kérdező! Azt gondolom, a z egy éjszaka kétszer megismétlődő, helyzetváltoztatással összefüggő, pár másodpercig tartó intenzív szédülés az egyensúlyszerv fokozott ingerlékenységi állapotának tudható be.Nem írja le pontosan, ez a szédülés forgó jellegű volt e? Kísérte e egyéb panasz, szédülés, hányinger? Hogy ez pontosan milyen okból következett be, arra nem könnyű válaszolni.Elsősorban hátső agyféltekei vérkeringési zavar, de toxicus eredet is szóba jön.Pl.vérnyomásprobléma, nicotin, alkohol.Önmagában a migrén, vagy a nyaki csigolyák kopása nem okoz ilyesmit.Az is lehet, hogy csak egy fáradtabb napja volt. Várjon egy két hetet és figyelje meg, ismétlődnek e hasonló jelenségek, főleg, hogy napközben is érzi e?Ezt követően már több információ lesz, aminek alapján pontosabbat lehet mondani. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. június 26., 08:52; Megválaszolva: 2020. június 27., 06:48
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés
leukoaraiosis.