Szem, fül, fog, agy, szédülés

Kedves Doktor! Problémám, hogy másfél hónapja vissza-visszatérően szédülök, volt, hogy a fekvésen kívül semmi sem volt stabil több napig. Kaptam fülcseppet, antibiotikum kezelést, Betagent, és antihisztamint (gyulladt volt a jobb fülem, és zsíros nem volt). (Változás, hogy 16 év óta először rövid a hajam,ami eddig védte a fület,nyakat, és az enyhe időben nem hordtam sapkát.) Meggyógyult ezután, de amikor a bal alsó bölcsességfogam nőtt (ami szép egyenesen áll, de nagyon bedagadt akkor), újra gyenge voltam, szédültem. Tegnap előtt egész nap szédültem újra,sok idő után, hányingerem volt, fájt a jobb fülem, ájulás-szerűen zúgott a bal fülem, begörcsölt a jobb szemem, fájt a fejem, pedig sok éve soha nem fáj, és eleget aludtam aznap reggelig, a beszédem "összegabalyodott", a járásom sem volt túl rendezett. Nem volt soha szemüvegem,eddig nem is kellett. Észre vettem a rosszullét előtti napokban, hogy a jobb szememet nem is használom szinte. Szerintem túl sokat nézek képernyőt. Egyéb köthető dolgok: diszlexia szerűen olvasok és írok néha és nem megy a matek 3. éve. Előtte elég okos voltam. Kb másfél hónapja összevissza keverem a jobb és bal oldalt, és a szavak közepét és elejét, a fogalmakat és szóalakjukat, a kuplungot és a féket, .... Mi lehet a baj? Van egy 4 éves gyerekem. Mostanában nem kimerítő az életem. Kórelőzményem IBS, valamilyen ételintolerancia (nem vizsgálták végül ki teljesen, a gluténnel van problémám, de a vérteszt negatív). Terhesség kizárt. Rengeteget iszok folyadékot, nem fogyókúrázok. Cukor átlagos a háziorvos szerint.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a szédülés témában

Kedves Kérdező ! Panaszai, melyek másfél hónapja állnak fenn, elég összetettek.Kezdetben volt egy fül gyulladása, mely valószínűleg nem jött még helyre.Az elmúlt időszakban nem volt könnyű egy új beteg kivizsgálása, de mára már jó lenne, ha ismét jelentkezne a háziorvosánál,és a tájékozódáshoz szükséges alap vizsgálatokat elvégznék. Vérkép, labor, vérnyomás, EKG stb.A fülészeti kontroll vizsgálat mellett szemészetre is jó lenne elmenni a látászavara miatt.Természetesen ideggyógyászati vizsgálat is szükséges. A kuplunk és a fék összekeverése elág nagy galibát okozhat, sőt, tragédiát is.Arra is gondolok, talán a karantén időszakkal járó kihívások okoznak Önnél idegrendszeri működészavarokat, mert egyéb konkrét betegségre levele alapján nem gyanakszom. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. június 20., 02:09; Megválaszolva: 2020. június 22., 07:30
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés