Megnyugvás végre?

Tisztelt Doktor Úr! Kb. 1 hete írtam Önnek, hogy ALS-től tartok. Elmentem neurológushoz, aki fizikális vizsgálat után nem talált semmit, de azt mondta ennek a végére egy EMG vizsgálat tehet pontot. Megnyugtató lehet az eredménye, és végre nem fogok tovább izgulni. Az ENG/EMg vizsgálat megtörtént az alábbi eredménnyel: Paresie nincs, látható fasciculatio nincs. Vélemény: a bal oldalni n.medianus motoros neurographia normális, F hullám is. A sensoros neurographia is normális. A bal oldali n.peroneus neurographia normális, F hullám is. A bal oldali m.tibialis anterior és a bal oldali ADM myographiás vizsgálatkor spontán aktivitás nem volt, az interferencia minta normális (szakaszos) , a motoros egységek normálisak. Negatív vizsgálat, perifériás ideglaesiora, izombetegségre utaló eltérés nincs. Motoneuron betegségre sem klinikai, sem elektrofiziológiai gyanújel nincs. Az adjunktusnő szerint egyértelműen nincs eltérés, igazából megsem akart szúrni, mondván teljesen felesleges, ő megmondja így, hogy nincs ALS-esm. (magánrendelés volt) A kérésemre azonban mégis megszúrta egyik kezem és lábam, de azt mondta ez elegendő is volt. Önnek mi a véleménye? Vizsgálat előtt 1.5 órával elszívtam egy szál cigarettát, ez befolyásolhatta az eredményt? A szorongásom/ hipochondriám kezelését tervezem kezeltetni. várom válaszát! Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza szorongás, hipochindria témában

Kedves Kérdező!

A leírt leleten kóros eltérés nincs, normális viszonyok ábrázolódnak. Javaslom pszichoterápiában jártas szakember felkeresését, az Ön szorongása messze meghaladja a normális szintet.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2020. május 31., 09:43; Megválaszolva: 2020. június 01., 12:30
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR és MRA vizsgálat...
Ez lehetséges nyelvsorvadás?
Jelezhetnek ezek valami komolyabb...
Lovas baleset után visszamaradt...