• Megnyugvás végre?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Kb. 1 hete írtam Önnek, hogy ALS-től tartok. Elmentem neurológushoz, aki fizikális vizsgálat után nem talált semmit, de azt mondta ennek a végére egy EMG vizsgálat tehet pontot. Megnyugtató lehet az eredménye, és végre nem fogok tovább izgulni. Az ENG/EMg vizsgálat megtörtént az alábbi eredménnyel: Paresie nincs, látható fasciculatio nincs. Vélemény: a bal oldalni n.medianus motoros neurographia normális, F hullám is. A sensoros neurographia is normális. A bal oldali n.peroneus neurographia normális, F hullám is. A bal oldali m.tibialis anterior és a bal oldali ADM myographiás vizsgálatkor spontán aktivitás nem volt, az interferencia minta normális (szakaszos), a motoros egységek normálisak. Negatív vizsgálat, perifériás ideglaesiora, izombetegségre utaló eltérés nincs. Motoneuron betegségre sem klinikai, sem elektrofiziológiai gyanújel nincs. Az adjunktusnő szerint egyértelműen nincs eltérés, igazából megsem akart szúrni, mondván teljesen felesleges, ő megmondja így, hogy nincs ALS-esm. ( magánrendelés volt) A kérésemre azonban mégis megszúrta egyik kezem és lábam, de azt mondta ez elegendő is volt. Önnek mi a véleménye? Vizsgálat előtt 1.5 órával elszívtam egy szál cigarettát, ez befolyásolhatta az eredményt? A szorongásom/ hipochondriám kezelését tervezem kezeltetni. várom válaszát! Köszönöm

        Dr. Fehér Gergely válasza a szorongás, hipochindria témában

        Kedves Kérdező! A leírt leleten kóros eltérés nincs, normális viszonyok ábrázolódnak. Javaslom pszichoterápiában jártas szakember felkeresését, az Ön szorongása messze meghaladja a normális szintet. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely


        Dr. Fehér Gergely

        Dr. Fehér Gergely

        Kérdés: 2020. május 31., 09:43; Megválaszolva: 2020. június 01., 12:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor! Problémám, hogy másfél hónapja vissza-visszatérően szédülök, volt, hogy a fekvésen kívül semmi sem volt stabil több napig. Kaptam fülcseppet, antibiotikum kezelést, Betagent, és antihisztamint (gyulladt volt a jobb fülem, és...
        Kedves Doktornő! A kisfiamnál a születését követően oldalkamra tágulatot állapítottak meg, mely miatt rendszeresen járunk kontrollra. Szeretnem a véleményét kérni, hogy a megadott adatok alapján mi állapítható meg, mert az ultrahangot...
        Tisztelt DoktorÚr, Januári fejfájásom miatt most újbóli Mr vizsgálatra küldtek amelynek ími az eredménye. "Lefordítaná nekem Doktorúr, hogy mit is jelent ez. Köszönöm. Illetve mia teendő?! Köszönöm. Üdv Eredmény : A koponyáról axialis...
        Kedves doktornő.Nekem a kislányomról lenne szó.2019ben mütötték először kisagy daganattal.Akkor nem tudták kivenni az egészet,és elkezdet növekedni egy éven belül..Így 2020 februárban újra mütötték.Szövettan vizsgálata után kiderült...