• Als vagy aggodas?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tiszelt Doktorno! A kovetkezo kerdessel fordulnek Onhoz: Decemberben izomrangasokat veltem felfedezni magamon. Nagyon sokaig aggodtam h9fy ALS az oka, igy elmentem 3 neurologushoz is, akik mind kizartak az Als-t. Keszult ENG viszgalat is, ami megnyugtato volt. Ko.n.medianus es j.o.n.ulnaris motoros es sensoros vezetesi parametwrei nornalisak K.o.n.peroneusus motoros e ssensoros vezetesi viszonyai megtartottak. Ko. Kisse szegenyesebb peronealus F hullam valaszok. Velemny: enyhe L4-5 radicularis laesio gyanuja felmerul. Neurophatiara compressiora utalo eng elteres jelenleg nem lathato. Akkor vegeztek fizikalis neurologiai viszgalatomat is, fasciculacio provokalasra sem jelentkezet. Eltelt 2 honap, minden baj nelkul, majd par hete ismet megjelentek az izomrangasok, es ujra eszembe otlott az als gyanu. Vadlimon pockolgettem mar tobbszor ahogy az orvostol lattam es utana 2 alkalommal is megrandult 1-1 izom. Nem tudok jelenleg emg vizsgalatra menni a virushelyzet miatt, zarva az egyetemi emg labor, maganklinika nem vegez ilyet nalunk (debrecen). Tavaly keszult koponya ct es mr negativ. Izomsorvadas nincs. Kerem Doktorno, oszinte velemenyet hogy On szerint az als felmerulhet-e? Vagy ahogy az egyik vizsgalo Tanar Ur mondta, menjek el inkabb pszihologuahoz? Nagyon varva valaszat, koszonom Egy aggodo fiatal

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a izomrángás témában

        Kedves Kérdező! Egyszer már megnyugtató módosn végződött a kivizsgálása.Minden lelete negatív. Vajon miért merült fel megint Önben ennek a súlyos diagnózisnak a lehetősége? Biztosan van oka az aggodalmaskodára,hiszen az élet bonyolult feladatok sora elé állítja az embert,amit meg kell oldani,eközben érhetik csalódások, kudarcok.A valós problémák feltárásában segíthet egy pszihológus, ezzel egyetértek. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. május 18., 19:37; Megválaszolva: 2020. május 19., 06:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.