Mi lehet ez?

2018 decembere óta kűzdök izomproblémákkal, izomrángásokkal főleg amelyek testszerte jelentkeznek, illetve izomgörcsök főleg a lábfejemben, valamint zsibbadás(ha ülök és utána felállok mindig, nem csak keresztbe tett lábaknál) . Izomfogyást nem tapasztaltam. Kenendyre szűrtek Pécsen neg. lett. Crohn beteg vagyok zsírmájam is van, illetve hörgi aszthmám. (gyógyszert nem szedek) A Crohn jelenleg nyugalomban van, de volt több műtétem is korábban..Mindkét n. ulnaris compressiot is megállapítottak mko. cubitális alakgút szindrómát jobb oldali túlsúllyal, de erről most nemt tudok csatolni semmit. Olyan jó lenne legalább sejteni mi lehet ez... Az EMG lelet a dokumentumok között de ami lea van írva: fokozott beszúrási aktivitás pozitív éles hullámok fibrilláció fasciculatio rövid CRD Van egy nem mindig jelentkező Orthosztatikus tremorom, és orthostaticus hypotónia elég gyakran de nem esek el, illetve alapvetően alacsony a vérnyomásom. 109/80 meg alacsonyabb illetve max 120/80 ma reggel arra ébredtem, hogy mindkét karom zsibbadt típusos helyen az alagút szidnrómának megfelelően és a jobb lábam térdtől lefelé, az utóbbi időben a hátam is fáj, de főleg éjjel...8 neurológus látott már, nincs valami ötlete mi lehet ez? SM? -homályos látásom nincs csak nagyon ritkán de elmúlik, kettős látásom nincs Tumor? -paraneoplásias antitestek neg- CEA neg- Myasthenia?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza izomrángás témában

Kedves Kérdező!

Elég nehezen tudok a levelén kiigazodni. A leírt tünetek sem sclerosis multiplexre, se myastheniára nem jellemzőek. A 2 éves kórtörténet paraneoplasticus betegség ellen szól (azok sajnos jóval gyorsabb lefolyásúak) . Bővebbet részletes kikérdezés, betegvizsgálat és a leletei áttekintése után tudok mondani.

Üdvözlettel:

DR. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2020. április 10., 12:02; Megválaszolva: 2020. április 11., 11:30
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR és MRA vizsgálat...
Ez lehetséges nyelvsorvadás?
Jelezhetnek ezek valami komolyabb...
Lovas baleset után visszamaradt...