• Szédülés,

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Hashimoto betegségem van amire szedek gyógyszert, Rengeteget szédülök, ezért szeretném a véleményét kikérni. Bizonytalan vagyok, hogy milyen irányba lépjek tovább. Már több vizsgálaton voltam minden jó volt.Most elmentem egy Mr vizsgálatra ahol a kisagyba DVA látható, ez az egyik kérdésem? A màsik kérdésem, hogy részleges empty sella ábrázolódik, nem tudom ez pontosan mit jelent. Ezek a folyamatos szédülések már elviselhetetlenek! Gyógyszert az L-Thyroxint szedek 150 mg-ot. Várom válaszát. Köszönettel: Gáspár Szilvia

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező! Az empty sella azt jelenti, hogy az agyalapi mirigy a szokásos anatómiai helyén, azaz a sella turcicában ( töröknyereg) nem ábrázolódik. Többféle oka lehet, leggyakoribb fejlődési rendellenesség.Klinikai tünete nincs, csak ha az agyalapi mirigy károsodása is társul hozzá.Ezek legtöbbször elhízás,fejfájás, magas vérnyomás. A kisagyi DVA méretétől és elhelyezkedésétől függően okozhat egyensúlyzavart, melynek objektív tünetei is vannak.A betegek saját kezdeményezásre végzett koponya MRI vizsgálatokkal az a baj, hogy nincs mögötte egy klinikumban járatos szakorvos, aki a leletet a személyes betegvizsgálat alkalmával kiértékeli,és attól függően elrendeli a további teendőket, vagy ha nincs,akkor kontrollálja, gondozza betegét. Neurológus, és/vagy idegsebész vizsgálat szükséges. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. március 15., 16:32; Megválaszolva: 2020. március 16., 06:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        ENG: Mko. alsó és felső végtagokon symmetricus norm. vezetési sebesség értékek. Perifériás idegi károsodás nem igazolható. Kérdezném, hogy e leletem, teljesen kizárja az ALS lehetőségét? Fasciculatio nincs, csak claudicatio, de az...
        Üdvözlöm! Egy olyan problémam van, hogy kb másfél éve izomrángásaim vannak testszerte. Mostanában kicsit sűrűbben mint eddig, a lényeg, hogy van egy bátyám akinek egy ALS nevű betegsége van és neki is van egy olyan tünete,hogy folyamatosan...
        Kedves Tisztelt Dr. Szappanos Zsuzsanna! Azt szeretném most megkérdezni Öntől Nagy Tisztelettel,hogy a legutóbb kórházi kezelés után megállapítottak mely betegséghez tartoznak,tehát mi a neve? Tudja doktornő engem évek óta Hallervorden-Spatz...
        Ez a lelet távleletezéssel készült: Koponya MR vizsgálat: axiális T2, FLAIR, DW, SWI, coronalis T2, sagittalis 3D T1, 3D TOF MRA, valamint rekonstrukciós képek készültek. Klinikum: Gyakori erős fejfájás. Jobb oldali arcfélzsibbadás. A IV....

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció