• Szédülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Tavaly kezdődött nálam a szédülés. Tavaly Március környékén elmúlt. December óta újra jelentkezett és sajnos mindennapos. Néha még a fejem is fáj. 2019 januárjában voltam koponya ct-n negatív volt. Voltam nyaki ultrahangon tavaly nagyon minimális meszesedés a nyaki érben. Reumatológián is voltam ott találtak némi nyaki gerincnél csigolya meszesedést. Kérdésem a következő. Lehet e ez az állandó jellegű szédülés a nyaki csigolya kopástól? Kótyagos, bizonytalanság néha egyensúly zavar rövid időre menet közben. Ilyen jellegű a szédülésem. Vérnyomásom jó.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező! A szédülés oka nem a csigolyák kopása, hanem a nyaki izomzat feszülése, görcsös állapota.A csigolya meszesedés súlyos esetben a hátsó agyfélteke vérellátását ronthatja.Ekkor nem állandó, de fej mozgatásra, helyváltoztatásra, hátrahajoláskor hirtelen szédülés léphet fel, múló jelleggel. Mindennapos szédülés érzést okozhat még stresszesség is. Minden jót kívánok.Üdvözlettel:Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. február 20., 07:41; Megválaszolva: 2020. február 20., 10:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: