• Milyen betegség ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Tanácsára, véleményére lennék kíváncsi. 30 éves férfi vagyok, elég régóta hipochonder. Pánikbetegségem is van, ezek igen megnehezítik az életemet. Márciusban szédülés, erős fejfájás miatt voltam két magán neurológiai rendelésen, ahol BAEP vizsgálatot végeztek (negatív lett), illetve saját költségemből készült egy natív CT és egy natív MR is. Ezek is mind negatívok lettek, a neurológiai vizsgálattal együtt. 1 hónapja készült kontrasztanyagos hasi CT is, az is negatív lett. A negatív leletek után megszűnt a fejfájásom. kb 1 hete érzem újra a fejfájásomat, társul hozzá egy nagyon pici kézremegés, mintha a térdem is néha meg meg bicsaklana, fájnak az ízületeim a lábamban, kezemben. Lábamban 2 alkalommal éreztem enyhe zsibbadást székben üllve. Néhány mp-ig, maximum 2 percig tarthatott. Fejfájásom tartós, de nem elviselhetetlen. Van egy kis rossz tartásom is. 6 hónapos negítv MR-CT lelettel elképzelhető, hogy mégis agydaganatom van? Fejfájásomat nem tudom egy helyre lokalizálni. Nagyon aggódom. Nem tudom eldönteni (ismét), hogy csak beképzelem a dolgokat ahogy sajnos számtalanszor előfordult már, vagy most komoly bajom van? Érdemes elmennem egy kontroll MR vizsgálatra így pár hónap után? Kialakulhatott egy agydaganat? Kérem nyugtasson meg, vagy ha úgy gondolja van aggódni valóm, akkor írja meg. Érdemes lenne egy pszihológust felkeresni?

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a szorongás témában

        Kedves Kérdező! A szorongásos betegsége, hypochondriasisa feltétlenül aggodalomra ad okot, hiszen élete jelentős részét a betegségtől való félelem, vizsgálatokra járás tölti ki.Önt a negatív eredmények nem nyugtatják meg,kényszeresen, újból és újból keresi a bizonyítékokat,igazolásképpen, hogy panaszai súlyos, gyógyíthatatlan betegséggel függenek össze. Pszihiátriai vizsgálat és kezelés szükséges. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. október 05., 20:39; Megválaszolva: 2019. október 12., 06:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: