• Tarkótáji panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Panaszaim idén márciusban kezdődtek: állandósult baloldali fülzúgás, szédülés, bizonytalanságérzés. A szakorvos által kért vizsgálatok: nyaki UH: negatív, nyaki RTG: a nyaki lordosis íve elsiumult, enyhe fokú spondylosis, hallásvizsgálat: tinnitus és egyoldali idegi hallásvesztés, vérvétel: negatív, koponya MR: a kisagyi tonsillák a foramen magnum magasságában végződnek, compressio jelei nélkül. A fül-orr gégész keringésjavító infúziót javasolt, de sajnos nem tudtam vállalni, mivel beteg hozzátartozómat ápolom. Szedtem Betahistint és Arlevertet is, de nem igazán segített. A neurológus BPPV-re gyanakodott, ezért egyensúly rehabilitációs gyakorlatokat javasolt. A tornát közel 1 hónapja végzem, azóta a bizonytalanság érzés valamelyest javult. Viszont az egyik panaszom már közel fél éve állandósult és nagyon kellemetlen: tarkótáji lüktetést, lökés szerű érzést érzek fájdalom nélkül, kavarog a fejem, főleg nyugalmi helyzetben, fekve és ülve. Tanácstalan vagyok, hogy mi okozhatja. Keringési problémák, az állandósult stressz vagy a nyaki izomzattal lehet összefüggésben? Mit tehetnék, kihez forduljak vele? Előre is köszönöm szépen a válaszát.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező ! Szerencsére, panaszainak egy része ki lett vizsgálva,és komolyabb organikus eltérést nem találtak.Ha állandó stresszben van, ez magyarázza a furcsa diszkomfort érzést a fejében. A betegápolás megterhelő feladat, nem csak fizikailag. Próbáljon meg a sok teendője mellett valamennyi időt szakítani, kikapcsolódni, lazítani.A nyaki gerinc masszírozás, tornáztatás is hasznos lehet. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. szeptember 17., 11:45; Megválaszolva: 2019. szeptember 17., 14:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        ENG: Mko. alsó és felső végtagokon symmetricus norm. vezetési sebesség értékek. Perifériás idegi károsodás nem igazolható. Kérdezném, hogy e leletem, teljesen kizárja az ALS lehetőségét? Fasciculatio nincs, csak claudicatio, de az...
        Üdvözlöm! Egy olyan problémam van, hogy kb másfél éve izomrángásaim vannak testszerte. Mostanában kicsit sűrűbben mint eddig, a lényeg, hogy van egy bátyám akinek egy ALS nevű betegsége van és neki is van egy olyan tünete,hogy folyamatosan...
        Kedves Tisztelt Dr. Szappanos Zsuzsanna! Azt szeretném most megkérdezni Öntől Nagy Tisztelettel,hogy a legutóbb kórházi kezelés után megállapítottak mely betegséghez tartoznak,tehát mi a neve? Tudja doktornő engem évek óta Hallervorden-Spatz...
        Ez a lelet távleletezéssel készült: Koponya MR vizsgálat: axiális T2, FLAIR, DW, SWI, coronalis T2, sagittalis 3D T1, 3D TOF MRA, valamint rekonstrukciós képek készültek. Klinikum: Gyakori erős fejfájás. Jobb oldali arcfélzsibbadás. A IV....

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció