• Mr lelet értelmezése!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. úr! Tudna segíteni a Mr leletem értelmezésében. Mr koponya natív+MRA A liquorterek normális tágasságuak, középvonali dislocatio nincs. Jobb oldalon a frontális kamraszerv mellett néhány apró T2 jelintenzív góc látható. Az agyállományban egyéb kóros jelintenzitás eltérés egyik szekvencián sem látható. A craniocervicalis átmenet szabályos.Radiológiai vélemény: Jobb oldalon kis lacunaris infarktusok. Ezt 07. hó végén végezték. Neurológusnál akinél jártam azt említette, hogy ez nem regenerálódik elhalt ott a terület, nincs rá gyógyszer, fél év múlva új Mr-re kell mennem, nem volt biztos benne, hogy ez a korábbi otthoni baleseteimnek a következménye vagy sem. Januárban és áprilisban végeztek kontrasztanyag nélküli Ct-t akkor nem mutatott semmilyen elváltozást. Januárban a konyhabútor sarkába jobb oldalon bevágtam a fejem, 3 hétig dolgozni sem tudtam annyira szédültem, erősen fájt a fejem. Áprilisban fürdőszobában ráestem a radiátorra elcsúsztam akkor inkább bal oldalon homlokom,szem alatti részt, egyik fogamból letört egy darab, szám is bedagadt az ütéstől. Májusban voltam EEG vizsgálaton ahol kóros jeleket nem észleltek és Carotis doopler uh vizsgálaton is, ami szintén negatív lett. Január óta nem múlt el szédülésem, nem forgó jellegű hanem mintha imbolyognék. Nootropilt szedtem rá január óta, de 1 hete abbahagytam. 2 hete újból kezdődött fejfájásom változó helyeken, nem migrénes fejfájás, nem nagyon erős, de azért egy nap többször fáj. Fogamzásgátlót 2 hónapig szedtem de ezt is abbahagytam, mert lehet gyógyszer mellékhatása fejfájás, szédülés. Néha hüvely és mutató ujjaimat érzem, hogy rángatózik, fejemet is éreztem, hogy rángatózik főleg ha az ágyban fekszek. Korábban nem volt szédülés és fejfájás problémám csak mióta bevágtam a fejem. Magnézium szintem volt alacsonyabb vérvételkor, most arra alkalmazom a Magnosolv-ot. Magas vérnyomásom, cukorbetegségem, szívbetegségem nincsen. Remélem ütés következtében nem alakulhat ki súlyosabb neurológiai betegség sklerozis, parkinson kór, alzheimer kór.Ambuláns papíron az állt még, hogy Latens parasis próbában bal kéz süllyeszt, Romberg, nehezített romberg jobbre lép ki, vakjáráskor jobbra tér ki. Bárányában is bal kéz süllyeszt. Köszönöm segítségét, válaszát.

        Dr. Fehér Gergely válasza a szédülés, fejfájás, koponya MR témában

        Kedves Kérdező! Ez az ömlesztett történet kissé zavaros a számomra. Sorrendben nézve az MR vizsgálaton olyan eltérések látszanak, melyek leginkább magasvérnyomás-betegséghez vagy migrénhez társulnak, de sclerosis multiplex is szóba jöhet (a leírt bal kéz eltérés összefügghet a jobb oldalon leírt eltérésekkel). A fejsérülés okozhat szédülést, fejfájást, önmagában az Ön által felvetett betegségekhez nem vezet 1-1 ütés. Feltehetőleg erős pszichés faktorok is társulnak a dologhoz. Mérvadő véleményt a részletes kórelőzményfelvétel, betegvizsgálat és az MR felvétel birtokában tudnék adni. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely


        Dr. Fehér Gergely

        Dr. Fehér Gergely

        Kérdés: 2019. augusztus 08., 15:40; Megválaszolva: 2019. augusztus 08., 20:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: