• Hónapok óta tartó izomrángás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Árki Ildikó, Segítségét/tanácsát szeretném kérni egy érdekes helyzetben. Kínába való utazásom előtt megelőző védőoltásokat kértem Hepatitis A és B illetve Tetanusz ellen. Két alkalommal történt az oltás, az első után csak kis hőemelkedést tapasztaltam, viszont a második után másnapra elég nagy izomgörcsöt tapasztaltam a bal talpamban. Felhívtam az oltást végző orvost, hogy megkérdezzem ez lehet-e az oltás mellékhatása, azt a választ kaptam hogy nem. A megyei ÁNTSZ központot is felhívtam és ott is azt mondták, hogy ez nem jellemző oltástól, habár ki nem zárhatják azért mert ilyen mellékhatást nem jeleztek még. Ezután elmentem a körzeti orvosomhoz, aki magnéziumot és izomlazítót írt fel. Azok beszedése után lényegesen javultak a tünetek, de koránt sem múltak el. Mostanra, 4 hónappal az oltás után még mindig napi szinten jelentkezik kisebb izomrángás a lábfejemben és az ujjakban. Amit megfigyeltem magamon, hogy mindig csak a bal lábamban van, a vádliban is érzek egy fajta nehezen leírható kellemetlen érzést gyakran. A bal térdhajlatom belső oldalán ki tudok tapintani több kis gombócot egyenes vonalban a lábszártól a comb irányába, míg a jobb oldali térdhajlatom teljesen sima, normális. Ultrahanggal vizsgálták azóta az érrendszerem, ott nem találtak hibát, csak annyit mondott az orvos, hogy a vénák kicsit tágultabbak, de visszérnek nem mondaná őket. Kérdésem az lenne önhöz, hogy ez vajon lehet-e az oltás mellékhatása vagy csak egy véletlen egybeesés? Illetve értelemszerűen, hogy mire gyanakodjak, mi lehet a gond? Mi legyen a következő lépés a panaszaim orvoslására? Köszönettel, István

        Dr. Árki Ildikó válasza a izomrángás témában

        Tisztelt Kérdező! Ilyenfajta oltási mellékhatásról még nem hallottam. Miután azt írja, az ereket már megvizsgálták, ezért neurológiai szakorvosi vizsgálat javasolható. Mielőbbi panaszmentességet kívánok.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. június 19., 20:37; Megválaszolva: 2019. június 22., 22:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: