• Arlevert vagy nem Arlevert...

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 2017 őszén kezdődött a kálvárián. Vacsora után, minden előzmény nélkül, elkezdett velem forogni a nappali és sugárban hánytam. Másnap délután a sürgősségin kötöttem ki, kaptam infúziót, minden vizsgálatot elvégeztek. MR is volt, az is negatív lett. Diagnózis: idegi alapon volt a rosszullétem. Arlevert tablettát kaptam, de nem szedtem. Nem akartam 40 évesn az agyamra bogyókat szedni. Miután többször előfordult a rosszul lét, úgy döntöttem, hogy mégis szedem . Reggelente szoktam egyet bevenni. Rosszullétem azóta is volt, többször, de hányni nem hánytam. A kérdésem a következő lenne: okozhat-e szédülést az ha napközben kevés folyadékot fogyasztók? A kevés folyadék eredményezheti az agyi erek összehúzódását És ebből kifolyólag a szédülést? Az egyik ilyen rosszul létem során pár másodpercre még a látásomat is elveszítettem. A másik kérdésem az lenne, ha reggel beveszem a tablettát, akkor este egy-két pohár bort megihatok e? ( 3 gyerekem van!) A betegtájékoztatón azt olvastam, hogy alkoholisták ne szedjek ezt a gyógyszert. Én nem sorolom magam ide, egészségesen élek, normál a testsúlyom, egészségesen táplálkozunk, hetente 4-5 almalommal futok ! Ügyelek magamra. Ön szerint, menjek további vizsgálatokra? A a legutóbbi három rosszullétem rövid ideig tartott És nem is hánytam. Lehet csupán a kevés folyadék okozza? Ilyenkor, egy-egy szédülés során az agyam károsodhat? Válaszait előre is köszönöm! Üdvözlettel : F.É.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező ! Amennyiben a szédülése "idegi" alapon van, azaz pszichés eredetű, akkor az Arlevert tabletta hatásossága kérdéses.A gyógyszer szedése mellett alkohol fogyasztás nem javasolt.Kevés folyadék fogyasztása szédülést nem okoz.Az egészséges életmódja mellett, gyógyszer nélkül valószínűleg végleg megszűnnek a rosszullétei. A vérnyomását ellenben figyelje, mert az sem jó, ha túl alacsony.pajzsmirigy alul működés esetén ez gyakran tapasztalható. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. május 10., 11:56; Megválaszolva: 2019. május 13., 06:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: