• Szombat esti bénulás, gyógyulás.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! Szombat esti bénulásom van eső kéz. Milgammát szedek, tornáztatom a kezem,orvosi izomstimulátort használok ami meg is mozgatja ojan irányban a bal kézfejet és az ujaimat ami magától nem megy! Történt javulás de a kérdés mégis az hogy mennyi idő amíg meggyógyúl? Az ideg szálnak ujra kell nőnie vagy csak regenerálódnia? Köszönöm válaszát!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a bénulás témában

        Kedves Kérdező ! Szombati nagyobb mennyiségű alkohol fogyasztás esetén,mély alvást követően alakulhat ki a kézfej bénulása. Ilyenkor az érintett végtag hosszabb időre nyomás alá kerül, vérellátási zavart szenved.Károsodását fokozza az alkohol toxikus hatása is.Legtöbbször nervus radiális paresis alakul ki.Ilyenkor a kézfej csüng. Általában pár hét alatt a leírt kezelések eredményesek.Az ideg nem szakad el, nem nő újra, csak az említettek hatására károsodik, majd regenerálódik. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. április 01., 13:48; Megválaszolva: 2019. április 06., 07:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: