• Mi okozhatja?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Nő! Tavaly év szeptemberében meg született kislányom simán szültem.nem császárral. A terhesség előtt már 2016-ban volt agyi Mr vizsgálatom ami frontoparietalis atrophiát mutatott a kisagy frontális lebenyében. Nootropil 1200 mg gyógyszert kaptam rá napi 2x1 adagolásban. A rövidtávú memória zavar volt az egyetlen fizikális tünete. A szülés után viszont alig bírtam fel állnj nem tartottak meg a lábaim teljesen és szédültem is nem forgó jellegű volt inkább mintha spicces lettem volna. Vissza kaptam a nootropil gyógyszerem azt hittem így a problémám megszűnik majd. De sajnos nem így lett így neurológiai javaslatra csináltattam magán úton egy agyi Mr vizsgálatot. Ami ugyanúgy mutatta az atrophiát mint 2016-ban plusz egy arachnoidealis cystát is ami a terhesség előtt nem volt. Az utolsó harmadban nagyon sokat és intenzíven fájt a fejem éjszaka is alig tudtam aludni ez miatt. Voltam idegsebész orvosnál mert hozzá írányítottak tovább az Mr lelet értelmezése után. Doktorúr annyit mondott,hogy a panaszokat az atrophia okozza ami periódikus hol ilyen most most hol pedig tünetmentes. Ebben szeretném ki kérni a véleményét tényleg az okozhatja,mert a szülés előtt én nem szédültem nem volta ez a járásbizonytalanság,mint most. Teljesen kétségbe vagyok esve így meg félek közlekednj az utcán is. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel : Melinda.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező ! Levelében hibásan írta le az atrophia helyét, hiszen fronto-parietálisan csak a nagyagyban lehet az elváltozás. Az sem mindegy, hogy melyik oldalon van. Én a magam részéről a cystával szövődött atrophiát fejlődési rendellenességnek tartom.Biztosan nem játszik szerepet sem a memória zavarban, és nem okoz a leírtakhoz hasonló,szédülést sem.Hogy mitől vannak ezek a panaszok,annak megítéléséhez több adatot kellene ismernem. Leggyakoribb a vérszegénység, alacsony vérnyomás, helytelen táplálkozás.Kétségbeesésre semmi oka,nem lenne szerencsés, ha egy szorongásos, pánik betegség kialakulna.Most a kisbabával kell törődni elsősorban. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. április 01., 13:08; Megválaszolva: 2019. április 06., 07:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: