• Szédülés, zavartsag

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/ doktornő! Egy ideje észrevettem, pontosabban nagyjából miután véget ért a terhességem, hogy gyakran megszédülök pl ha front van és migrénem van, vagy ha hirtelen felállok, de néha csak úgy. Mikor kismama voltam utrogestan nevezetű progeszteront kellett szednem, aminek a mellékhatása a szédülés volt. Az abbahagyasa után elmúlott. Nos ez odáig fajult, hogy egy stressz helyzetben elkezdtem szédülni, azt hiszem bepánikoltam, zavarodott voltam, valahogy az egész világot másként láttam. Szörnyű érzés volt, azt hittem megbolondulok. Miután ez lezajlott a következő egy-két napban annyira féltem, hogy megismétlődik, hogy meg is ismétlődött, leginkabb autóban mert ott történt az előzmény. Azonban hozzá kell tennem, hogy mostanában előfordult, hogy hétvégén barátokkal a pohár fenekére néztünk, amit talán össze tudnék ezzel az egésszel kötni, ugyanis mióta szedem a magneziumot, szinte semmilyen tünetem nincs, se szédülés, se félelmek, semmi. Néha fáj a fejem, de már ez sem olyan vészes, az autóban sem volt gond. Kérem írja meg nekem, hogy ez kóros vitaminhiány miatt lehetett, vagy egy esetleges pánikroham ami tovább fokozódott a következő napokban? Mert eleinte ezt hittem, de mivel a vitaminok hatására teljesen rendbejöttem, már azt feltetelezem a túlzott alkohol fogyasztás kivonta a szervezetemből az “ideg vitaminjait” Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező ! Leveléből nem derül ki, hogyan ért véget a terhessége, és mikor.A stressz kezelésére az alkohol fogyasztás nem alkalmas, mindenképpen ront az egészségi állapotán.A vitaminok jó hatásúak,de az említett problémákat nem oldják meg. Kiegyensúlyozott,alkoholmentes életvitelre,és a háttérben lévő pszichés problémák feltárására lenne szüksége. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. március 18., 09:49; Megválaszolva: 2019. március 22., 07:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! 28 éves normál testalkatú férfi vagyok. A tüneteim 1 hete kezdődtek. Úgy ébredtem, hogy mindkét lábamban az izmok nagyon kötöttek, feszültek voltak. Terhelésre (lépcsőzés) hamar égni kezdenek és néha enyhe remegést is...