• Nyaki gerinc mri

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szédülés miatt kértek nyaki gerinc mr-i vizsgáltot. Előzőleg már csináltak koponya mr-it, ami nem mutatott eltérést. nyaki gerinc Mr vizsgálat eredéménye: T1, T2 súyozott STIR sagittalis síkú, T2 súlyozott coronalis síkú felvételeket készítettünk a cranio- cervicalis atmenettől a Th. IV. csigolyákig. Axiális síkú T2 súlyozott felvételeket készítettünk a C III-VII. intervertebalis rések magasságában. A gerinc íve diszharmónikus, a nyaki lordosis kiegyenesedett. A csigolyatestek magassága megtartott, a peremszélek megnyúltak. A discusok jelintenzitása a T2 súlyozott szekvencián csökkent. A C.V. discuson mérsékelt medialis protrusio látható. A myleon jelszerezete megtartott. A kérdésem az lenne, hogy ezek milyen eltérések? Súlyosak-e? Illetve okozhatnak e minennapos szédülést. Válaszukat köszönöm.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező! A diszharmonikus gerinc azt jelenti, hogy a nyaki szakasz fiziológiás görbülete kiegyenesedik, a környezetében futó ér és idegképletek, valamint a tartó izomzat feszülése kellemetlen panaszokat okozhat.Ide tartozik az Ön által panaszolt szédülés érzés, melynek hátterében egyéb szervi eltérés nincs. Panaszait stressz, feszültségmentesítés, relaxáció, gyógytorna kezelések enyhíthetik. A túlzásba vitt számítógép előtti munka kiváltó okként szerepelhet. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. február 12., 19:27; Megválaszolva: 2019. február 13., 06:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: