• Fasciculatio

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A következő volna a problémám. Szédülés miatt még tavasszal vizsgáltak a CT(kontrasztos) Carotis doppler negatív lett. Még októberben elég sokat edzettem, de kifáradás miatt-túledzés-abbahagytam. Évek óta úszom, bringázom és korábban futottam is. Azt tapasztaltam az elmúlt 2 hétben, hogy mindkét vádlimon, lábfejemen megjelent a fasciculatio ami kifejezettebb ha ülök, vagy ha fekszem az ágyban. Annyira zavaró, hogy nem nagyon tudok tőle elaludni. CK értékem emelkedett volt 1 hónapja 2x es érték, de edzés után mentem ami talán ezzel magyarázható. Nagyon tartok az ALS betegségtől és bár tudom, hogy többnyire a kéz kisizmokban kezdődik, rettegek. Voltam MRI n, amelynek szerdán lesz eredménye. A problémával ügyeletre nem akarok menni, de az ünnepeket is végigizgultam. A peroneusokon kívül egyébként egy egy rángás más izomcsoportokban(szabóizom, vállövi izmok), biceps is van testszerte, de nem állandó. Kifezett izomgyengeség, vagy sorvadás nincs. Luesem volt még régebben, de meggyógyult és voltam azóta szűrésen, minden rendben. Vizsgázni fogok januárban, nem tudom, hogy a vegetatív idegrendszer tud e ilyet produkálni? Köszönöm szépen válaszát. Boldog új esztendőt kívánok.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a izomrángás témában

        Kedves Kérdező! Leveléből kiolvasható az egészségtudat jelentős megrendülése.Ehhez viszont túlzott erőfeszítéseket tesz, főleg fizikai téren. A túlhajszolt, helytelen táplálkozás mellett végzett izommunka magyarázza mindazt, amiről beszámolt. CK emelkedés, stb. Ehhez hozzájárul még a szorongás, a betegségtől való félelem, és a közeledő vizsga miatt érzett feszültsége is. A tünetei pontos vizsgálatára a CT nem, az EMG, ENG vizsgálat alkalmas.Egyelőre viszont koncentráljon a tanulásra. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 30., 08:12; Megválaszolva: 2019. január 02., 07:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: