Szédülés hónapok óta

Tisztelt Dr. Nő! Hónapok óta vannak szédüléses panaszaim. Minden vizsgálat negatív volt csak az MR jelzett ki valamit. A következőt írta le A balsinus transversus területén a FLAIR mérésen magas jeladás ábrázolódik, az egyéb méréseken kórók jelmenet nem igazolgató, így a kép lassult keringés következményének megfelel. Véleményben: Bal oldalon a sinus trensversus területén valószínűleg lassult áramlás. Friss thrombusra utaló eltérés nem igazolható, de amennyiben klinikum indokolja kontroll vizsgálat szükséges. A szédülés továbbra is fenáll. Nem folyamatos...pár napig nem szédülök aztán pár napig igen. A neurológus aki elküldött a vizsgálatra semmit sem mondott csak adott 20.-ára időpontot, hogy menjek el kontrollra. Kérdésem a következő lenne. Ettől lehet a szédülésem vagy ezt most csak teljesen véletlenül fedezték fel? Ez a leírás mennyire súlyos? Kérem nyugtasson meg, mert rettenetesen félek (a mamám is strokeban halt meg)., Amióta megkaptam ezt a leletet csak ezen kattog az agyam. Illetve mitől lehet ez a lassult keringés mi okozhatja és mit lehet ellene tenni. Természetesen elmegyek 20.-án a kontrollra...de már teljesen hipohonder lettem idegességemben már állandóan hányok és 20.ig lerágom a kezemet. Sajnos hiába kérdeztem a neurológus drnőt aki elküldött a vizsgálatra azt mondta, hogy ezzel még nem kell foglalkozni, de nem magyarázta el, hogy miért nem.. Előre is köszönöm válaszát és elnézést, hogy zavartam!

Dr. Kerekes Éva válasza szédülés témában

Tisztelt Érdeklődő! A neurológus ugyanúgy nem tudott konkrét választ adni arra, miért véleményezte a radiológus lassúltabbank a vénás keringését az egyik vénás sinusban a magasabb jeladás alapján, ahogy én sem., De azt egyértelműen kizárták, hogy trombózisa lenne, és stroke-ra jellemző eltérést sem írtak le. Ha nem szeretne stroke-t kapni, azt elkerülheti, karrágcslálás helyett erre jól ismert, bizonyítékon alapuló megelőzési módszereink vannak, ezek egyuttal a szívinfarktustól is megvédik. Ezek pedig a következőek: - vérnyomásértékek 140//80 alatt tartása - cukorbetegség megelőzőse/kezelése - dohányzási tilalom - napi 600-800 g zöldség-és gyümölcs fogyasztása, heti 2 alkalommal hal fogyasztása - heti 5-7 alkalommal 30 perc séta vagy sport. A szédülésének okát beszélje meg a kezelőorvosával, de én szédülős 27 éves nőnek, akinek a családjában stroke előfordult, nem javaslom a fogamzásgátló alkalmazását. Ha ezeket betartja, nem fog stroke-t és szívinfarktust kapni még 30 évig. A szédülésre biztos találnak megoldást, hogy elmúljon vagy ne zavarja normális életvitelében. Gyógyulást kívánok!

Dr. Kerekes Éva
Dr. Kerekes Éva neurológus, gyermekneurológus
Kérdés: 2018. június 15., 08:18; Megválaszolva: 2018. június 15., 18:12

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

MR vizsgálat eredménye
Tisztelt Doktor Úr! Az MR vizsgálat véleményében szereplő chr.iszkémiás jelleg és az encephalopathia mit jelent? Lehetnek ettől a mai napi is apró remegés és...
Vertigo szédülés, fejbőr zsibbadás
Tisztelt Doktor Úr! kb. 2 hete napi szinten szédülés jön rám, ami 1-2 órán át tart. Enyhe szédülés, de elég zavaró! Fülzúgás, hallás csökkenés nincs. (Tavaly...
Szédülés rohamok mitől lehetnek?
Tisztelt Doktor úr! Tanácsért fordulok önhöz mert nem tudom merrr menjek tovább. Három hónapja szültem, azóta zúg a fülem. Ezzel nem is lett volna gondom, kB...
Koponya MR
Kedves Doktornő! Mellékelten küldöm Önnek kontrasztanyagos koponya MR vizsgálatom leletét. Magas vérnyomással élek 15 éve, mely kezelve van az elejétől. Az...
Szédüléses panasz
Tisztelt Doktor Úr! Panaszom a következő lenne.. 34 éves nő vagyok és 18 éves korom óta pánikbeteg ezt fontosnak tartom leírni Bár úgy érzem a panaszom a...