pillanatnyi látásvesztés

Tisztelt Doktor nő! Nagyon félek a betegségektől, szinte már rettegek. Beképzeltem már magamnak mellrákot, pajzsmirigyrákot..... Most kb. egy fél éve rettegek az agydaganattól. Szerdán történt, írtam egy levelet és akkor történt, hogy pár másodpercre elsötétült minden. Olyan gyorsan történt, hogy nem is tudom pontosan, hogy mi volt. Csak rémlik, hogy z egyik oldalon fordult elől (bal, amúgy a bal szemem a gyengébbik szemem) . Mivel gyorsan történt nem tudom pontosan, hogy tényleg csak az egyik szem előtt vagy mindkét szem elsötétült. Utána néztem az interneten, és mindenhol elsősorban az agydaganatnál említi ezt a problémát (az agy térszűkítő folyama miatt) . Ha agydaganat volna akkor többször előfordulna látáskiesés? Nagyon félek! Utoljára októberben voltam szemészeten akkor rendben volt minden. Egyébként vérnyomástól, cukor leeséstől vagy mitől lehet még.? Egy rettentően aggódó édesanya

Dr. Kerekes Éva válasza látászavar témában

Tisztelt Érdeklődő!

Nem, egyáltalán nem az agydaganat tünete. Banális oka is lehet, azaz nem biztos, hogy betegség áll mögötte. A látás elhomályosodás nem látótér-kiesés, a látótér-kiesést az ember egyértelműen észleli.

Ha megismétlődne, forduljon háziorvosához, aki megfelelő szakemberhez utalja be. Az internet nem alkalmas az ilyen tünetek oki tisztázására, de annak érdemes utánanéznie, mit tehet annak érdekében, hogy ne a betegségtől rettegjen, hanem élvezze az életet. Ez fontosabb lenne a megfelelő életminőség szempontjából!

Kérdés: 2016. április 09., 15:16 ;Megválaszolva: 2016. április 09., 23:15
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Látásromlás oka tisztázható így?
Tisztelt Doktorúr! 22 éves fiú vagyok. Elég jól észrevehető látásromlás miatt tervezek menni a szemészetre, és bevallom őszintén bennem van az...
Felnőttkori kancsalság
Kedves Doktornő! Körülbelül egy hete szédülés, hányinger (egyszer hányás) tünetek kezdődtek nálam. Pár nap után észrevettem, hogy a...
Epilepszia/egyéb társbetegséggel
Kedves Dr.Fehér Gergely! A tanácsát szeretném kérni a következő problémámban. 2002 óta állók Idiopátiás Generalizált Epilepszia kezelés...
gyermekem gyakran szédül, felcserél...
gyermekem most kezdte az első osztályt, sajnos sok nagyon rosszindulatú, durva, viselkedészavaros gyerekkel van egy közösségben, akikkel nem találja a...
Úszó ezüst foltok a szem...
Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Édesanyámnak nagyjából egy éve kezdődő problémája van. Többnyire a bal szemének látómezejében hirtelen egy...