Szédülés, rossz közérzet, ájulásérzés oka mi lehet, leleteim alapján

Tisztelt Doktornő! Szeretném a segítségét kérni, kb. egy éve tartó hol gyengébb, hol erősebben jelentkező hullámszerű szédülés, bizonytalanságérzés, ritkábban forgó jellegű szédülés, időnként előforduló tarkótáji ütésszerű érzés miatt, amit egész testemen átfutó zsibbadásszerű érzés követ.Ilyenkor nagyon rosszul vagyok, hányingerem van, szakad rólam a víz.Egy alkalommal rövid eszméletvesztéssel is járt, egy hasonló rosszullétem.Jártam a háziorvosnál, aki több kivizsgálásra elküldött.Laborban 4x voltam, negatív. A pajzsmirigy, vércukor, vérszegénység is negatív.Fülészet, kardiológia a szemészeti vizsgálataim sem mutattak elváltozást.Nyaki dopler is negatív, de kicsit lassabb keringést mutat.Valószínűleg alacsony vérnyomásom miatt. Mióta az eszemet tudom mindig is alacsony volt.Volt rajtam 24 órás vérnyomásmérő és 24 órás EKG is.Átlagnál kicsit alacsonyabb vérnyomáson kívül az is negatív.Koponya CT is negatív.Gerinc MR lelet: A thoracalis gerincen nincs érdemi kóros.Bulging et discopatia disci L.III.L.V./S.I. anterolisthesis, discopatiaL. Mindkét oldali V.foramen az előbbiek következményeképpen szinte résnyire beszűkült, és a gyökök mindkét oldalon kompromitáltak. A sacrumhoz képest az L.V.csigolyatest k.b.10mm-es ventralis elmozdulásban áll, az íveken hasadék is van, és az L.V.discus kifejezetten inhomogén laposabb. A IV.résben medialis helyzetű protrusio látható, ez azonban a durazsákot nem érinti.Előzőekben 14 csípőműtétem volt, mindkét csípőmben protézis van cement nélkül.Bal oldalt a csont meg is van drótozva, mert műtét közben megrepedt.Protézisműtéteim 5.ill.3éve történtek. Asztmás, Pikkelysömörös vagyok, gyomorfekélyem is volt, már.Tükrözésen is voltam 1.hónapja az is negatív.Szeretném megtudni gerincproblémám okozhat e ilyen panaszokat, és ha igen mit tehetek a javulás érdekében? Túlsúlyos vagyok, Sikerült 1év alatt 10kg-ot fogynom. Az utóbbi időben a vérnyomásom is ingadozik sajnos.Gondolom ez is fokozza a panaszaimat.Kaptam Nootropil infúziót 5napig, 1 hónapja.Nem segített.Betaserc tablettát szedek, asztma gyógyszereket, néha 1-1 algopirint a gerinc fájdalomra, ami egyébként elviselhető.Kaptam fizikoterápiás kezeléseket is, mind a nyak, a vállöv, mind a lumbális gerincemre is. Azt előzőekben elfelejtettem hasi és szív ultrahangon is voltam az is telesen negatív.Reumatológusom szerint alsó lumbális gerinc nem okozhat ilyen komoly panaszokat, ezért eléggé meg vagyok ijedve.Kérném mielőbbi válaszáz! Köszönettel Csontosné Kulcsár Julianna Törökszentmiklós 2016.márc 18.

Dr. Kerekes Éva válasza szédülés témában

tisztelt Érdeklődő!

a lumbalis gerinc biztos nem okoz szédülést.

De nem kizárt (a kifejezett izületi és gerincbetegsége alapján) , hogy a nyaki gerincen hasonlan töbkrementek a porckorongok, esetleg ott is gerinccsúszás van, és az viszont okozhatja az ön által leirt átmeneti agyi keringési zavarokat. Ezek a panaszok változo intenzitással vissza-visszatérhetnek, ezért érdemes megtanulni velük együtt élni. A sok vizsgálatra járás, kezelés követkeeztében úgy tűnik, a betegségei uralják az életét.

Ne engedje. más egyebet nem tudok tanácsolni- probáljon meg a betegségeivel együtt élni.

Kérdés: 2016. március 18., 13:17 ;Megválaszolva: 2016. március 18., 18:53
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
MR vizsgálat eredménye
Vertigo szédülés, fejbőr zsibbadás
Szédülés rohamok mitől lehetnek?
Koponya MR
Szédüléses panasz