Alkar fájdalom

Tisztelt Doktornő! A jobb alkarom felső részén (könyökhöz közelebb) szúró fájdalmat érzek időnként. A fájdalom közel van az ereimhez, a fájdalom jelentkezésekor olyan mintha az erem fájna, de ezt nem merem biztosan állítani, lehet csak kisugároz. Pár éve már jelentkező probléma, viszont általánosságban 2 perc után elmúlt és akár hetekig/hónapokig nem jelentkezett, így nem nagyon tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Egészen mostanáig amikor is egy egész estét virrasztottam miattam. Kicsit jobban utána olvasva alagút szindrómát olvastam sok helyen, viszont a többi tünet nem jelentkezik (mint pl.: kézfejzsibbadás, izomfáradtság stb.) "csak" az időnkénti beszúródás. Rendszeresen sportolok (már csak hobbi szinten, régen versenyszerűen) mellette ülőmunkát végzek és nem szedek/szedtem rendszeresen gyógyszert. Mit gondol mi lehet a probléma? Köszönettel, Krisztián

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza alagút szindroma témában

Kedves kérdező!

A pontos válaszadáshoz a kérdést is pontosan kellett volna feltenni. A könyök közelében ugyanis a fájdalom lehet az alkar feszítő oldalán, vagy a hajlító oldalon is.Utóbbira utalna, hogy az erek közelében érzi a fájdalmat. Miután rendszeresen sportol, elsősorban arra gondolnék, hogy a ritkán jelentkező, bizonytalan fájdalom hátterében fizikai megerőltetés állhat.Erre utal a spontán javulás és az egyéb tünetek hiánya is.

Amúgy mind a tenisz-könyök, mind a könyök alagút szindróma esetén a fájdalom egyértelműen a mozgás, nyomás hatására jelentkezik, az alkar másik, azaz a feszítő oldalán.

Előbbi esetén reumatológus, utóbbi esetén neurológus illetékes mind a diagnózis megerősítésében, és kezelésében is.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. február 16., 09:15; Megválaszolva: 2016. február 16., 11:27
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
2 hete tartó nyomásérzés a fejen?
Tisztelt Doktor Úr! 2 hete tapasztalok főleg napközben nyomásérzést, néha fájdalmat a fejem tetején, ill. a halántékomnál két oldalt. Ez főleg...
Korona-vírus vakcina oltóanyag-a...
Tisztelt Dr. Fehér Gergely Doktor Úr! Börzsei Sándor vagyok azt szeretném kérdezni Őntől,hogy nekem november 10.-én volt Budapesten a Honvéd...
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?