syringomielia

Tisztelt Doktornő. 39-éves vagyok, 1998-ban derült ki, hogy Syringomyeliam van.2001-ben műtöttek (leszívták a folyadékot) .Tudtommal ezek az üregek cranialis és caudalis irányba fokozatosan nőnek és a folyadék is visszagyűl. A kérdésem az lenne, hogy ismert-e olyan tényező amely bizonyítottan elősegíti ezeket a dolgokat? pld.alkohol, cigaretta, kávé, fizikai munka, hideg, meleg stb. Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza syringomyelia témában

Kedves Kérdező!

A leírtak közül egyik sem szerepel a bizonyított syringomyeliát kiváltó, vagy súlyosbító okok között.Önmagában a fizikai munka sem, hiszen a gerincvelő védett helyzetében egy normál fizikai terhelés a liquor nyomást nem fokozza. Extrém terheléstől, vagy tarumától viszont óvnia kell magát.Ugyanez vonatkozik a hőhatásra is. A cigarettát le kellene tenni, viszont alkalmanként kis mennyiségű alkohol és kávé nem árthat.

Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. február 02., 10:29; Megválaszolva: 2016. február 03., 06:40
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agyi zavar?
Mi lehet a gyakori izomrángás és...
2 éves gyermek alvás közben...
Agyi áttétek és alvászavar
Dadogó beszèd erös fejfájás