Régóta tartó folyamatos szédülés

Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! 2015 Július vége óta folyamatosan szédülök. Nem rohamszerű, van hogy jobban, van hogy kevésbé de teljesen sosem szűnik meg. A fejem ilyen "lebegős"-nyomó érzése is társul hozzá néha de van hogy olyan erős hogy hányingerem is van és nehezen tudok ráfókuszálni dolgkra. Konkrét fejfájás fülsípolás nincs. A vérnyomásom folyamatosa kicsit alacsony (110/65 körül) de egész életemben alacsony volt és edíg nem okozott panaszt. Jártam szemészeten, fül-orr gégészeten, ideggyógyászaton, még MRI-n is, de seholsem találtak semmit. 2szer volt laborom, vérképemen is minden normálon belül volt, kivéve a foszfátszintet az elsőnél. Még talán annyit érdemes megemlíteni hogy már régebben is volt ilyen érzésem de akkor 1nap alatt elmúlt, néha akkor is ha kicsit lefeküdtem. Most azonban nem múlik már fél éve. Hova lenne érdemes még elmennem? Előre is köszönöm válaszát

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

A bizonytalan szédülés, "lebegés"érzést nem szervi elváltozás okozza, mint ahogy a vizsgálatok negativitása is igazolta. Tulajdonképpen minden rendben lévőnek látszik, Ön mégsem érzi jól magát, rossz közérzete tartósan azt sugallja, valami nincs rendben.Ilyenkor érdemes önmagába nézni, és elgondolkozni, mi a baj? Valami saját magából, esetleg a környezetből fakadó zavaró körülmény, melyet eddig még nem ismert fel? Az Ön életkorában elsősorban az útkeresés, a jövőben megvalósítandó tervek foglalkoztatják a fiatalokat. Azt javasolom, mostantól ne betegség után keresgéljen, hanem őszintén vizsgálja meg az életvitelét, kérje ki családja, szerettei véleményét.Ha ez nem vezet eredményre, forduljon pszihológushoz.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. január 28., 11:35 ;Megválaszolva: 2016. január 30., 06:12
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
MR vizsgálat eredménye
Vertigo szédülés, fejbőr zsibbadás
Szédülés rohamok mitől lehetnek?
Koponya MR
Szédüléses panasz