Görcsös nyaki izom

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Pár hónappal ezelőtt kezdődött, hogy a nyakam/fejem görcsösen balra akar fordulni és nagyon nehezen tudom befolyásolni. Már olyan szinten van, hogy megnehezíti a minden napjaimat. Tudom, hogy van gerincferdülésem jó pár éve, azt nem tudom, hogy milyen mértékű, de nincs kezelve. Úgy fél éve elkezdtem kondi terembe járni is. Viszont egyáltalán nem fáj, se a hátam, se a nyakam, csak ez a kényszeres balra fordulást tapasztalom. A kérdésem az, hogy milyen szakorvoshoz forduljak, sok mindent olvastam a neten, hogy ez neurológiai eset is lehet, illetve eredhet valamilyen fertőzésből is és nekem volt arcüreg gyulladásom is nem rég, amit arcüregöblítéssel lehetett már csak kezelni. Köszönöm válaszát, Dávid

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza kényszertartás témában

Kedves Kérdező!

Az izomzat akarat ellenére történő tónusos, kényszermozgása neurológiai betegség, az úgynevezett dystoniák közé tartozik. A betegséget a nyakizmok területén torticollisnak nevezik. Arcüreggyulladással, illetve gerincferdüléssel nem magyarázható. Mindenképpen mutassa meg neurológusnak.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. december 28., 14:02; Megválaszolva: 2016. január 01., 12:01
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Vérvételi eredmény
Üdvözlöm . Érdeklődni szeretnék hogy a vérvételi eredmény a páromnak elméletileg nem jó! A CK eredménye 4000 lett ami a háziorvos szerint magas....
Agydaganat vagy valami más ?
MR Lelet értékelés
A fejemben levő nyomás különbség kiegyenlítése miatt korábban volt fülkürt műtétem, illetve egy tubus került beültetésre (mindkettő jobb...
Lelet értelmezés - koponya agyi MR
Üdvözletem Doktor Úr, a feltöltött leletemet szeretném Ön által megérteni. Segítségét köszönöm! Tisztelettel: Bakó Katalin
"paranoia" "becsapás érzés"
Tisztelt Doktor Úr! Egy 60-65 év közötti családtag állapota miatt aggódom és nem tudom milyen irányba indulhatnánk el. Az illető mindig is heves...