Nem múló prtobléma

Tisztelt Doktor nő! Aggódom. Huszonéves fiam az év első felében komoly terhelés alatt volt (vizsgák, új állás, albérlet keresés, új város környezet...) . Őszre minden rendeződött lakás, munkahely. Párkapcsolatban él, szereti munkáját odafigyel a pihenésre és mozgásra. Napinta 2-3 liter folyadékot iszik (kávé (2) tea víz) . Ennek ellenére az utóbbi másfél két hónapban szédülésre fejfájásra panaszkodott. Átesett fül orr gégészeti, kardiológiai (szív ultrahang, EKG, 24 órás vérnyomás ellenőrzésen) , belgyógyászati, neurológiai és MRI vizsgálaton, valamint labor vizsgálatokon.Vérnyomása az átlagnál alacsonyabb. A vizsgált területeken nem találtak semmi kórós elváltozást. A szédülést és fejfájást a következőképpen írja le: bizsergő fejfájás a tarkó felett és irány nélküli szédülês. Mikor a fentieket tapasztalja olya érzése van, hogy elaludna, de nem álmos. Van tünetmentes napja, de előfordul rövidebb v hosszabb (kb 60 perces) ideig tartó szédülés. Az ideggyógyász azt a magyarázatot adta hogy az agyi erek összehúzodnak, ezért nem elegendő vért kap az agy. 2 hónapos időtartamra meghatározott dózisban Escitalopramt (antidepresszáns) kellene szednie. Mellette Milgamma n t szedhet. Még nem kezdte el szedni az Escitalopramt csak a Milgamma n t. Tart a mellékhatásoktól továbbá attól hogy esetleg nem fogja tudni " letenni". Kérdésem a következő lenne, a fenti probléma csak a fent említett gyógyszerrel kezelhető, Bilobil nem? Vitaminnal, teával más terápiával gyógyítható? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel LVM

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza szédülés témában

tisztelt Érdeklődő!

Ha a felnőtt fia tart attól, hogy a neurológus által felírt antidepressans függősséget okoz, akkor ezt őszintén meg kell beszélni a neurológusával, és közösen eldöntik, hogy annyira kifejezettek-e a panaszok, hogy a fia az antidepressansok szedése mellett tud csak létezni, vagy esetleg elkerülhető a gyógyszeres kezelés.

A BIlobil a ginco fa leveléből készült gyógynövény. Azt, hogy a neurológus által javasolt gyógyszert, vagy az Ön által javasolt teát, gyógynövényt fogja-e szedni, ezt, gondolom, nem én látatlanban, és nem Ön, hanem a fia fogja eldönteni, de biztos örülni fog, ha Ön segíti és támogatja a választott kezelésben.

Kérdés: 2015. december 01., 10:39; Megválaszolva: 2015. december 02., 22:57
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mri lelet kiértékelése
Látásvesztés, ájulás határáig.
Szputnyik vakcina
Mitől lehet?