Szédülés lehajláskor

Tisztelt Doktornő! Panaszaim ma reggel jelentkeztek felkelés után és azóta is tartanak. Fő tünetem, hogy lehajláskor nagyon elkezdek szédülni. Alaphelyzetben is (állva, ülve) kissé szédülök, feszülést érzek tarkótájon és a lapockáim között, valamint a bal karom könyéktáján, és forróságot a halántékomnál. Továbbá nehéznek érzem a fejem, a járásom is bizonytalan. A vérnyomásomat ma többször megmértem, 125-130/80 volt. A pulzusom 80-85. Kb 1 hónapja voltam füldugulás és fülzúgás miatt fül-orr-gégészeten, halláscsökkenés miatt infúziós kezelést kaptam, a halláscsökkenés megszűnt, de a fülzúgás nem. A háziorvosom neurológiára is elküldött, nyaki gerincrtg-en megállapították, hogy a nyaki gerincem ki van egyenesedve, koponyaCT negatív. (Hozzáteszem ezeket a vizsgálatokat rögtön az infúziós kezelés után végezték.) Azt is megfigyeltem, hogy nagyon fáradékony vagyok, felsétálok az 1. emeletre, le kell ülnöm, a pulzusom felgyorsul és tapintással érzem, hogy 1-1 ütemet kihagy a szívem. A legfőbb gondom a szédülés. Ha előrehajolok, elkezdek szédülni, mintha megnőne a fejemben a nyomás, de a vérnyomásom nem esik le. A fejemben egész nap forróságot érzek. Ön szerint mi okozhtaja a fenti tüneteket? Lehet a kiváltó ok a nyaki gerinc kiegyenesedése, vagy szív eredertű, esetleg agyi artéria szűkülete? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

Levele első mondatában azt írja, panaszai reggel kezdődtek, később pedig, hogy egy hónapja már vizsgálgatják fülészeten, neurológián is, a szükséges vizsgálatokat elvégezték, sőt, kezelést is kapott.Neurológiai szempontból a nyaki gerinc kiegyenesedése sok mindent magyaráz. A bizonytalan szédülés érzés, kiindulási pontja a nyakizmok kóros feszülése, mely a gerinc kiegyenesedését idézte elő. A nyugalomban mért 80-85-ös pulzusszám, és a mozgás, helyváltoztatással összefüggő kellemetlen érzések hátterében a felgyorsult szívműködés, enyhe szívritmuszavar lehetséges. Agyi artéria szűkületre semmiképpen nem gondolnék.

A leírt eltérések hátterében lévő, fizikai és lelki túlterhelések kiváltó szerepét is jó lenne vizsgálni, mert ezek hosszas fennállás esetén valóban okozhatnak visszavonhatatlan károsodásokat.Úgy érzem, most még rendszeres gerinc tornával, kondíciójának javítását is célul tűzve megelőzhetők a későbbi komolyabb szervi betegségek. (Ha vannak káros szokásai, főleg a cigarettázásra gondolok, ezt ideje abbahagyni.) Kevesebb aggodalmaskodás, több egészséges életmód.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. augusztus 18., 15:16; Megválaszolva: 2015. augusztus 19., 06:37
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Nolicin mellékhatása
Mri lelet kiértékelése
Látásvesztés, ájulás határáig.
Szputnyik vakcina