Szédülés, fejfájás - keressek fel egy neurológust?

Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Problémám kb másfél két hete áll fenn. Nyaraláson kezdődött, ahol szédülést majd utána fejfájást éreztem. Hazaérkezésemkor felkerestem az ügyeletet, ahol azt mondták valószínű valami vírusfertőzésem van. A tünetek nem múltak, ezért felkerestem a háziorvosamat is, aki reflex vizsgálatok mellett megnézte a torkom ami kissé piros volt, a nyirokcsomoim pedig picit duzzadtak voltak. Azibiot 250 mg antibiotikumot irt, amit három napig kellett szednem. Néha úgy érzem jobban vagyok, néha viszont felerősödnek a tüneteim. A fejem már szinte három napja fáj, bár ez az időjárás érzékenységem miatt is lehet. A szédülésem nem állandó és nem forgó jellegű inkabb billegős és bizonytalanság érzetű. Alapvetően ideges típus vagyok és hamar szorongok a tünetek miatt, ezért lehet felerősödtek már. Kérem szépen tanácsát mitévő legyek. Keressek fel egy neurológust? Köszönöm előre is válaszát és segítségét! Tisztelettel, Szilvi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

Levele nagyfokú bizonytalanságot tükröz. A kezdeti fejfájás, ami miatt az ügyelethez fordult, lehetett enyhe kis napszúrás tünete is. A vírusfertőzés nem kizárt, de már az is nagy valószínűséggel lezajlott.Néha jobban van, néha nem. Tudja, hogy érzékeny az időjárásra, fejfájása ettől biztosan lehet. Hol szédül, hol nem. Erősödő szorongást érez. Mindenesetre nyaralást követően inkább kipihentebb, feltöltődött állapotot helyett Ön ideges és rossz a közérzete.

Meg kellene tudni, mi áll emögött a rossz idegállapot mögött, és a kiváltó okokat kellene megszüntetni.Ha úgy érzi, erre egyedül nem képes, forduljon orvoshoz, de a leírtak alapján nincs nagy valószínűsége annak, hogy szervi idegrendszeri betegség okozza a panaszait.Ennek ellenére ennél jobbat én sem tudok tanácsolni.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. augusztus 05., 12:12; Megválaszolva: 2015. augusztus 08., 07:13
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mri lelet kiértékelése
Látásvesztés, ájulás határáig.
Szputnyik vakcina
Mitől lehet?