Fülzúgás, szédülés, lefővés

tavaly szeptemberben balesetem volt eltört a térdem és a lábszáram, mivel syncumart szedek többszöri trombózis miatt nem műtöttek hanem alternatív kezelést kaptam 3 hónapig nem állhattam a lábamra de közben kialakult egy nagyon erős gerinc fájdalmam. A röntgen csak annyit mutatott ki hogy meszesek a csigolya végek. Kezeléseket vettem fel a fürdőben ultrahangot masszást és vízi tornát, valamennyit javult most már csak akkor fáj ha többet dolgozom olyankor olyan érzésem van mintha az idegszál beakadna a gerinc alá le kell feküdnöm és utána enged egy kicsit. Ülni viszont még most sem nagyon tudok, ugyanúgy beáll a fájdalom. A betegségem alatt vettem észre, hogy zúg a fülem állandóan és most már szédülök is van hogy csak egy pillanatra de volt már olyan is, hogy 2 percig is kitartott ilyenkor nem tudom tartani magam mint aki elakar ájulni lefövök és beleáll a fejembe a fájás. Mostanában naponta előfordul, de naponta csak egyszer. Vérnyomásomra szedek gyógyszert és meg is mértem még ilyenkor sem magas és a cukrom sem. Szeretném megtudni mi lehet ennek a hátterében. Köszönöm szépen.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

Kérdését két részre kellene bontani. Az első, ami a hosszas fekvést, mozgáshiányt követő gerincfájdalmait illeti, a mobilizálást követő fizikoterápa a panaszait részben szüntette. A gerinc melletti izomzat ellenben még most sem erősödött meg annyira, hogy hosszabb ideig meg tudják tartani bizonyos helyzetben, pl. ülés közben. Fokozott az igénybevétel, ha terhelés is éri.Ilyenkor ezek a tartóizmok görcsös állapotba kerülnek, ettől az azonos oldali, vagy mindkét oldali ideggyökök nyomás alá kerülnek, és fájdalom jelentkezik. A továbbiakban a gerinc ellazítása, az izomzat rendszeres edzése, a mozgás, torna, megfelelő ergonomikus ülő alkalmatosság szükséges a panaszmentességhez.

A fülzúgás állandósulása, a pár perces szédülés, ájulásérzés, fejfájás többféle neurológiai betegség tünete is lehet, ezért mielőbbi teljes kivizsgálást javasolok.Neurológus, fül orr gégész, műszeres vizsgálatok, EEG, koponya MRI, hallásvizsgálat, stb.

Az alvadásgátlók szedése miatt rendszeres ellenőrzés, a diétás előírások betartása fokozott odafigyelést igényel a jövőben is.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. augusztus 04., 11:10; Megválaszolva: 2015. augusztus 08., 06:37
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Nolicin mellékhatása
Mri lelet kiértékelése
Látásvesztés, ájulás határáig.
Szputnyik vakcina