Porckorongsérv: MR lelet megértése

Tisztelt Doktornő! 2014 novemberben porckorongsérvvel kórházba kerültem. Gyógyszeres kezelés után teljesen felépültem, de júniusban sajnos nehezebb súlyt emeltem és újra előjött a fájdalom a jobb lábamba. Azóta újra gyógyszereket szedek és csináltam egy MR vizsgálatot. Segítségüket szeretném kérni MR leletem megértésében.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza porckorongsérv témában

Kedves Kérdező!

A porckorongsérve tavaly novemberben még valószínűleg kisebb méretű volt, a kezelés, pihentetés hatására visszahúzódott, és ezáltal a fájdalmas tünetek enyhültek.Sajnos, a porckorongok, - ha már meggyengültek, - fizikai behatásra, - nagyon súly emelése lehajolás, - gyakran kiszakadnak, betörnek a gerinccsatornába, és az ott kilépő idegeket nyomják.Ez történt az Ön esetében is a jobb LIV-V csigolya közti porckoronggal.Fájdalmát a jobb oldali L4 gyök jelentős kompressziója okozza.Idegsebészeti konzultációt javasolok, de addig is ugyanazok a teendői, mint előző alkalommal.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. július 10., 19:30; Megválaszolva: 2015. július 11., 07:08
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agyi zavar?
Mi lehet a gyakori izomrángás és...
2 éves gyermek alvás közben...
Agyi áttétek és alvászavar
Dadogó beszèd erös fejfájás