Nootropil hosszútávú szedésének van-e veszélye?

Tisztelt Doktornő! Több mint 10 éve szedem a nootropil 1200-as gyógyszert, napi egyet. (Egykor néha szédültem kicsit s ezért írták fel.) A panaszaim néhány év múlva szűntek meg nyugdíjba vonulást követően. Nem tudom a nootropilnak mekkora szerepe volt a javulásban de továbbra is szedem, mellékhatást nem érzek. Azt szeretném tudni, hogy folytathatom-e így "büntetlenül"? Köszönöm szépen véleményét és válaszát! Üdvözlettel, László

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza szédülés témában

Tisztelt Kérdező!

Az agyi érbetegségek megelőzésére az orvostudomány mai állása szerint a piracetam

hatóanyagtartalmú (Nootropil, Lucetam, Memoril, stb.) gyógyszerkészítményeknek megelőző hatásuk nincs.Ennek ellenére a betegek ragaszkodnak ehhez a gyógyszerhez, mert javítja az agysejtek anyagcseréjét, oxigén felvételét, élénkíti az agyműködést, ezáltal enyhe memóriazavarokban, érelmeszesedés okozta panaszok esetén, így szédülékenységben is hatásos szernek bizonyult.Nem tudok olyan érvet felhozni, ami miatt a szedését abba kellene hagyni, de olyat sem, hogy "élete végéig " szedje. Jó lenne részt vennie egy vizsgálatsorozaton, ami kimutatná, mennyire veszélyeztetett, vagy van e valamilyen agyi érbetegségre utaló eltérése. Amennyiben igen, akkor az Aspirin protect mai tudásunk szerint a megelőzésben hatásosabb.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. június 26., 16:55; Megválaszolva: 2015. június 27., 06:51
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Nolicin mellékhatása
Mri lelet kiértékelése
Látásvesztés, ájulás határáig.
Szputnyik vakcina