Izomrángások, zsibbadás

Tisztelt Doktornő! A tüneteim, amikkel Önhöz fordulok kb. január közepén kezdődtek. Azt talán még tudni kell rólam, hogy voltam depressziós régebben és ritkán vannak pánikrohamaim, illetve jellemző rám a gyakori szorongás. Szóval azzal kezdődött, hogy januárban nyomott a mellkasom, amit előtte nem tapasztaltam, ettől megijedtem és volt egy intenzív pánikrohamom. Ezután állandósult nálam egy magas pulzus (120) emiatt aztán elmentem mindenféle kardiológiai vizsgálatra, amik negatívak lettek de elkezdtem szedni béta blokkolót és ezzel szép lassan helyre is állt a pulzusom, sőt azóta már elkezdtem elhagyni a gyógyszert. Megmaradt viszont néhány furcsa tünet, ami úgy gondolom neurológiai lehet. Ezek a tünetek nagyjából egy héttel azután kezdődtek, hogy magas lett a pulzusom (ebben az egy héten borzasztóan szorongtam, hogy mi bajom lehet): elkezdtek fájni a lábszáraim, zsibbadtak, fáztak, ekkor még keringési problémára gondoltam. Aztán idővel elkezdtek rángani az izmok a lábszáramban és a combtövemnél - csak 3-4 gyors rángás egymást követően aztán abbahagyta. Azóta kiterjedtek ezek az apró akaratlan rángások a testem más részeire is, kar, has, hát, szemhéj... Nagyjából óránként 1x érzem és csak rövid ideig. Nem mozdul meg ilyenkor a testem, de látni lehet, ahogy a bőr alatt mozog az izom. Emellett gyakran zsibbadnak is a végtagjaim és nyom a mellkasom. Akiknek eddig elmeséltem mind magnézium vagy valamilyen ion hiányra gondoltak, ezért azóta szedek magnéziumot, kalciumot, B vitamin komplexet de sajnos nem változtak a tünetek. A tanácsát szeretném kérni, hogy mit próbálhatnék még ki, vagy hová forduljak, illetve, hogy Ön szerint mi okozhatja ezeket a tüneteket. Azóta viszonylag nyugodt vagyok, nyugtatót nem szoktam szedni, egyedül ezek miatt a tünetek miatt aggódom. Gerincferdüléseim is van, esetleg az nyomhat egy ideget, ami ilyen tüneteket okoz? Ha ez még fontos lehet, elég mozgásszegény életet folytatok. Előre is köszönöm szépen a válaszát! Üdvözlettel, Yvonne

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza szorongás témában

Kedves Kérdező!

Panaszai alapján nem gondolok neurológiai betegségre. A szorongás és a páni kellenben kezelendő betegségek. Aggodalmaskodása, testi tünetei hátterében képzelt problémái miatt mindenképpen enyhe nyugtató szedését javasolnám. Az izmainak egy kiadós séta, vagy futás, úszás, torna, mozgással járó felpezsdült vérkeringés biztosan nagyon jót tenne.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. március 31., 12:43; Megválaszolva: 2015. március 31., 18:24
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mri tovabbi kerdes segitseg ....
Agy mri angio nativ es kontrasztos...
Koponya MR és MRA vizsgálat...