Muszáj szenvedni?!

Tisztelt doktornő/doktot úr! Röviden a panaszom: Forgó/csipőtájékon, combba sugározva vagy combból sugárzó nyilaló fájdalom.2 hete ülve alszom, mert máshogy nem tudok kikelni az ágyból annyira fáj. Menni csak csoszogva tudok, de még úgy sem mindig.Fáj minden mozdulat. Kb 2 hete kezdődött a problémám, amikor olyat éreztem, mintha a forgóm/csípőm becsípődött volna (azelőtt pár nappal egy kisgyereket felemeltem) . Háziorvosom Miderizone-t és Flemac-ot írt fel. Az állapotom erre semmit sem változott 1 hét alatt. Ezután kaptam egy Voltaren injekciót és a Flemacot lecseréltük Voltaren tablettára. Másnap az sürgősségin kötöttem ki, mert annyira fájt, hogy azt már elviselni nem tudtam (még most is) . Csináltak egy röntgent, amin nem találtak semmit, éjszakára bent tartottak és fájdalomcsillapító infúziót kaptam, ami addig jó volt, míg tartott a hatása. Utána minden ugyanúgy ment tovább. Reumatológushoz küldtek, aki megvizsgált és adott egy medrol-lidokain injekciót, ami nem használt semmit. Másnap az ambulanciáról ugyanolyan (vagy még rosszabb) állapotban hazaengedtek. Hétfőn vérvételen voltam és röntgenen, ami ismét nem mutatott semmit. A vérképem viszont igen, mégpedig a süllyedésem 15 helyett 30, a thrombocyta 350 helyett 552. Ezekkel az eredményekkel fordultam ma neurológushoz, aki Milgamma-t és Zoldiar-t javasolt + CT-t, amire 1 hónap múlva kaptam időpontot. Kérdésem: Normális ez, hogy senki sem sürgeti meg a komolyabb vizsgálatokat, vagy tényleg nem szükséges? Vagy csak a fájdalmam elviselhetetlen és nem lenne annyira komoly betegségem? Meddig kell tűrni a fájdalmat?! Kihez fordulhatok ilyen esetben? Ön mit tanácsol? Köszönöm az idejét és válaszát! Ui.: 2008-ban volt egy mélyvénás trombózisom 2008-2012-ig Colitis ulcerosával kezeltek, majd 2012-ben teljes vastagbéleltávolításom volt. Azóta panaszmentes vagyok és gyógyszert sem szedek. Tisztelettel: Gabriella

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza porckorongsérv témában

Kedves Kérdező!

Csak a panaszait tudom értékelni, miután megvizsgálni, sajnos nem tudom. Az Önéhez hasonló fájdalmat a leírtak alapján lumbális gerinc LIV-V, vagy LV-SI kiszakadt porckorong sérv okozhat. Lapos, kemény fekhelyen, 1 hét fizikai terheléstől mentesen, a felírt gyógyszereket szedve remélhetőleg javulni fog. A gerincsérv kimutatására nem minden CT alkalmas, ilyen gyanu esetén MRI vizsgálat szükséges. Ha a fájdalom nem múlik, és társul hozzá egyéb súlyos tünet, például vizelési, vagy székelési zavarok, alsó végtagi gyengeség, azonnali műtéti beavatkozás szükséges.

Gerincsebészettel foglalkozó idegsebészeti osztály, megfelelő MRI háttérrel tisztázhatná a problémát.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. március 24., 15:05; Megválaszolva: 2015. március 25., 15:59
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mi a véleménye
Tisztelt Doktornő/úr Hétszeri gerincműtét után vagyok. Most voltam mr. vizsgálaton, a következőt írták. A th X-XI discuson 6x3mm hernia a...
Nyaki gerincsérv, bénulás
Tisztelt Doktornő! Édesapámmal kapcsolatban keresem fel Önt, mivel nemrég egy elég súlyos nyaki, illetve lágyéki gerincsérvet állapítottak meg...
Mennyi ideig tart még?
Tisztelt Doktornő! 22 éve ülőmunkát végzek, de mivel alapból mozgáskedvelő vagyok, munka mellett folyamatosan tornáztam. (balett, művészi...
lábzsibbadás
Pár hónapja férjem bal lábam zsibbad, mely általában mozgára jön elő. A háziorvos javaslatára elment gerinc MR-re. Az MR eredménye az alábbi: A...
MR-vizsgálat eredmény/válsz
Tisztelt doktornő.Köszönöm válaszát. Azért írtam ide mert az idegsebész akinél voltam ő azt mondta nincs sérv és ennyi, hazaküldött. A...