Állandó szédülés

Tisztelt Doktor/nő! Közel 9 hónapja szenvedek állandó szédüléses panaszokkal, néha olyan hirtelen rájön, hogy azt hiszem hogy el fogok ájulni valamikor csak úgy előrefelé szédülök, olyan mintha hátulról lökdösnének a fejemet valmikor meg összevissza és a fejem is szokott fájni. Az egész úgy kezdeődött, hogy egy hétig szúrt a szívembe amikor nagyokat sóhajtottam, aztán egyszer csak rosszul lettemn egyik éjjel szédülni kezdtem, zsibbadt a bal kezem, gyorsan vert a szívem, nem mondatak rá semmit, aztán rá 2hétre utána megint rosszul lettem akkor is ugyanezekkel a panaszokkal, kiegészítve annyival, hogy már a fejem is zsibbadt a tarkótájékon melegségérzés öntött el, a mellkasomon olyan volt minta ültek volna, kicsit nehezen vettem a levegőt is.Erre azt mondták, hogy pánikbetegség, kaptam gyógyszert frontint a leggyengébbet, de nem használt semmit csak álmos lettem tőle. Aztán egy idő után a nyakam is el kezdett fájni nehezen bírtam mozgatni, olyan volt, mintha állandóan elaudtam volna. Aztán elmentem nyaki gerinc mri-re, ahol azt állapították meg, hogy a 3as és 4es discusokon bal oldali protusiok vannak, amelyek a kilépő gyököket elérik és most nem tudom, hogy ez csinálhat nekem ilyen tüneteket? vagy pedig ez tényleg pánikbetegség? nagyon sok helyen voltam már, millió ekg, vérvétel, szívultrahang és még sorolhatnám, elkezdtem járni gyógytornára, fizikora (, manuálterápiára a mai napig járok) de az az igazság, hogy jobban szédülök torna után mindig, egyszerűen nem bírok egyhelyben megállni vagy leülni, mert abban a pillanatban elkezdek szédülni.Néha a lábam is szokott bizseregni illetve szokott még a fülem is zúgi, csengeni és néha a járásom is olyan bizonytalan, dőlöngélek. A nyakam most nem fáj, csak akkor ha a gyógytornász megnyomja.Sőt voltam koponya mri vizsgálaton ott pedig azt montdák, hogy a corpus pinealban 7x11 mm-es cysta látható.Vagy esetleg ez okozhatja nekem ezeket a tüneteket? Kérem segítsen válaszával, mert már a mgőrülés határán állok.Köszönöm szépen válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza szédülés,szorongás témában

Kedves Kérdező!

9 hónap szenvedés ismeretlen betegségtől, az nagyon hosszú idő.Panaszainak leírása, ahogy az apró részletekből a lényeget kiházozom, mégiscsak megfelel egyszerű vegetatív idegrendszeri labilitással járó kellemetlen közérzésnek.Kivizsgálása során a negatív MRI vizsgálat is ezt támasztja alá. (A corpus pinealeban látható cysta melléklelet, tüneteket nem okozhat.) A nyaki gerinc panaszok az Ön korában többnyire a stressz okozta fokozott izomfeszüléseknek tudható be.

Akár pánikbetegségnek, akár egyéb szorongásos betegségnek nevezzük a kóros állapotát, egyszer, s mindenkorra tisztázni kéne magában, hogy ez egy működészavar, nincs konkrét szervi eltérés a háttérben.

Talán, ha elfogadja ezt, akkor a szorongáscsökkentő, vagy antidepresszáns hatású szerek enyhíteni tudják a panaszait.Ezt követően szükség lenne áttekinteni, vajon milyen valódi ok vezetett ehhez a tarthatatlan helyzethez, mint ahogy jellemzi magát, már a" megőrülés határán van". Azt javasolom, forduljon pszihiáterhez, aki a gyógyszeres kezelés mellett segít feltárni a háttérben zajló pszihés konfliktusokat is.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. március 23., 12:38; Megválaszolva: 2015. március 27., 07:29
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mri tovabbi kerdes segitseg ....
Agy mri angio nativ es kontrasztos...
Koponya MR és MRA vizsgálat...