Diffuze agyi atrophia

Tisztelt Doktorno! Tobb szedules utan agykoponya MR es MRA vizsgalatot vegeztettem. Az MR vizsgalat native volt. A vizsgalat eredmenye: Diffuz agyi atrophia. Az oldalkamraszarvak kornyezeteben elsosorban chronicus hypoperfuzios eredetre jellemzo elteres lathato. A IVagykamra kozepallasu. Az extracerebralis liquiorter diffuse tagabb. Azoldalkamraszarvak kornyezeteben jelintenzitas sav lathato a T 2 kepeken.Supratentorilisan a feher allomany teruleten tobb 2-5mg magas T2 jellegu jeladast mutate elteres lathato. A kisagyi tonsillak a foramen magnum sikja felett vegzodnek. A nagy agyi venak, a nagy agyi venas sinusok aramlasi jelvesztese megtartott. Agyi nagy arteriakra central MRA kepeken: szabalyos Willis kor abrazolodik.Egyertelmu korulirt koros elteres nemlathato.Kerem velemenyet a vizsgalat eredmenyerol

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza szédülés témában

Tisztelt Kérdező!

A leírt gyógyszeres kezeléséből arra következtetek, hogy Önnek a szédülései mellett egyéb belgyógyászati betegségei vannak, ami miatt véralvadásgátlót is szed.Ez a gyógyszerelés az agyi szövődmények kialakulása szempontjából hatásos lehet. Ennek ellenére az Ön MRI vizsgálta, mint ahogy az eredményben leírták, idült vérátáramlási zavarra utalnak.Ennél többet nem tudok én sem mondani, mert ismernek kéne a szív és a nagy nyaki erek állapotát, valamint a szédüléses panaszokon túl az Ön egyéb korához viszonyított teljesítményét. A leírt kép alapján nem kizárt, hogy további rosszabbodás is várható.Van e a szédülés következtében egyensúlyvesztés, elesés, van e emlékezetzavar, vagy egyéb mozgászavar.Hogy az Ön betegségét optimálisan megítélni, és kezelni lehessen, elengedhetetlen a folyamatos neurológiai szakorvosi kontroll.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. március 22., 18:52; Megválaszolva: 2015. március 23., 06:30
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
A koponya MR vizsgálata
Nolicin mellékhatása
Mri lelet kiértékelése
Látásvesztés, ájulás határáig.