Kiszakadt discus hernia C. VI. -VII.

2011.02.09.-én műtöttek C.V-VI porckorongsérvel.Cage behelyezés történt. Majd ezt követően 4 hónapig voltam rehabilitálva, ahol megálapítottak nállam egy jobboldali petyhüdt bénulást.2012.01.29.-én voltam MRI vizsgálaton, ami kimutatott kiszakadt discus hernia C.-VI-VII.epiduralisan residualis vérzést.Folyamatosan érzem ugyanazokat a panaszokat mint a műtétem előtt. Csípő és áramütés szerű fájdalmakat érzek.ami mindkét vállamra kiterjedő fájdalom, zsibogás. A gyógytórna és a fizikóterápiát folytattam de javulatlan a helyzetem.Ön kedves Dr.nő mit javasol? várom válaszát, köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza C gerinc porckorongsérv műtét témában

Kedves Kérdező!

Az operációt követően újabb porckorong kiszakadása, valamint a műtéti területen vérzés, ritkán előforduló műtéti szövődmények. Ennek a tüneteit rövid idővel az első műtétet követően észlelni kellett volna, de az Ön esetében közel egy év után került sor újabb MRI vizsgálatra.Nem tudom, a műtétet végző sebész hogy vélekedett a történtekről, miért nem került szóba újabb műtét. A túl hosszú ideig nyomás alatt lévő idegtörzsek sokszor végleges károsodást szenvednek, a teljes funkció már nem állítható helyre.Valószínű, hogy a károsodás már a műtétet megelőzően alakult ki. Nem írja, mely ideg ellátási területén alakult ki petyhüdt bénulás, milyen próbálkozások történtek az ideg regenerálása céljából, milyen funkciókiesést tapasztal? Történt e ENG vizsgálat, mellyel az idegkárosodás mértékét meg lehet állapítani? Amennyiben az újabb porckorongsérv, és hegesedés az idegtörzset nem nyomja tovább, a beültetett fémanyag a megfelelő helyen van, úgy helyesen végzett fizikoterápia, torna, hatásos krónikus fájdalom ellenes gyógyszeres kezeléssel a vállfájdalmak enyhíthetők lesznek.

Minden jót kívánok. üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. január 27., 19:35; Megválaszolva: 2015. január 28., 09:15
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Erős szúró, égő, bizsergő...
Várható-e javulás...
Agydaganat?
Lelet értékelése
Szédülés, imbolygás