Spondylosis-szédülés

Tisztelt Szakértő! Több mint egy hónapja tartó szédüléssel, fülcsengéssel kerestem fel a Fül-orr-gégészeti rendelést, ahol megvizsgáltak, de szerencsére az egyensúlyszerv elváltozására utaló jelet nem találtak. Ezért továbbküldtek hallásvizsgálatra, szemészetre és nyaki gerinc kétirányú röntgenre. A nyaki gerinc röntgen leletem a következőket tartalmazza: Mko. 10-12 mm-es nyaki borda látható. A nyaki lordosis csaknem kiegyenesedett. Csigolyatestek magassága megtartott. Zárólemezek simák. A dorsalis peremek enyhén megnyúltak. Porcrések dorsalisan min. szűkebbek. A kisízületek is szűkebbek. A fül orr gégész szerint ez okozhatja a szédülést, mégis az ideggyógyászati szakrendelésre küldött, bár említette a reumatológiát is, de oda nem adott beutalót. Kérdésem, hogy valóban okozhatja-e a szédülésemet a nyaki röntgen leletén szereplő eredmény? Valamint hogy milyen további vizsgálatokra, kezelésre számíthatok? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát. Üdvözlettel: Judit

Dr. Kerekes Éva válasza szédülés témában

Tisztelt Érdeklődő!

Igen, a nyaki borda gyakran okoz szédülést. Azt, hogy milyen további vizsgálatokra számíthat, természetesen nem tudhatom. Ezt az az orvos dönti el, aki vizsgálja. Ez a probléma kezelést nem igényel, mert nem romlik, de ha a szédülés nagyon zavaró, akkor vannak gyógyszeres és infúziós kezelési lehetőségek, ezek csökkentik a szédülést.

Panaszmentességet kívánok!

Kérdés: 2012. december 07., 08:39 ;Megválaszolva: 2012. december 09., 17:28
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
MR vizsgálat eredménye
Vertigo szédülés, fejbőr zsibbadás
Szédülés rohamok mitől lehetnek?
Koponya MR
Szédüléses panasz