Vegetatív idegrendszerre ható szédülés

2003-ban kezdődött a betegségem, nagyon erős szédüléssel. Miután nem múlt, kivizsgáltak: koponya MR, EEG, nyaki gerinc rtg, érvizsgálat, hallásvizsgálat, pajzsmirigy szcintigráfia, hormonvizsgálat...minden eredményem negatív. Otoneurológiai vélemény: vegetatív dystonia lehetősége felmerül.Gyógyszert nem kaptam, mivel szervi bajom nincs, de az évek alatt a betegségem nem múlt. Akupunktúrás kezelésekre jártam és akkor kezdtem el jógázni, hogy legyen egy kis testmozgás.2007-ben egy neurológus, pszichiáter doktornő Rexetint írt fel, napi 1 szemet. Azóta is szedem, de már csak 5 mg-ot.Idővel, nagyon lassan kezdett enyhülni a szédülés, de el sosem múlt. Most kb.2 hónapja újra felerősödött és nem tudom, hogyan tudnám ezt kezelni magamnak, mert így sajnos nem tudok dolgozni sem, hiszen egész nap ágyban vagyok, mert nem tudok talpon maradni. Már nem tudom, kihez fordulhatnék mert senki nem tud segíteni.Próbálok minél többet olvasni erről, mert nem vagyok olyan típusú ember, aki könnyen elhagyná magát.Persze vannak olyan pillanatok, amikor eltörik a mécses, mert nem látok belőle kiutat, de nem adhatom fel, mert a férjemnek, aki szeret és mindenben támogat engem, szüksége van rám. Még annyi dolgom van az életben, meg kell gyógyulnom.De látni a szeretteim arcát, hogy nem tudnak segíteni, ez lelkileg nagyon megvisel. Sosem voltam beteges típus, így ezt most elég nehezen viselem. Kétségbe vagyok esve, így kérem Önt, hogy válaszoljon levelemre, mert ezzel tudni fogom, hogy van még remény.

Dr. Kalóczkai Andrea válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

Kivizsgálásai eredemlényei arra utalnak, hogy nincs veszélyes betegsége, és remény az mindig van. Javaslaom, hogy forduljon ahhoz a pszichiáter kollégához, aki Önnek a Rexetint felirta, és beszéljék meg a teendőket a jelen helyeztben.

Kérdés: 2012. december 03., 19:06 ;Megválaszolva: 2012. december 11., 12:52
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
MR vizsgálat eredménye
Vertigo szédülés, fejbőr zsibbadás
Szédülés rohamok mitől lehetnek?
Koponya MR
Szédüléses panasz