Szédülés - mi bajom lehet?

Üdvözlöm! Szédülésemmel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni Öntől. Tavaly két ünnep között kezdődött, lassan már egy éve tart változó intenzitással. Nem forgó jellegű hanem imbolygó, bizonytalansággal járó. Sokféle kivizsgáláson jártam, de ahány szakorvos annyiféle diagnosztizálás. Szemészet: Minden rendben van (feles szemüveget használok alkalmanként) Neurológia: 2-szer voltam;először kimerültség, másodjára pedig magas vérnyomás betegség. Kardiológia: Szív ultrahang: minden rendben egy kis mitralis prolapsus. 24 órás monitor: normális értékek, nem találtak semmit. Nyaki gerinc rtg.: A nyaki Lordosis kyphosisba ment át, ennek csúcsánál középső nyaki szakaszon van. Itt az intervertebralis rések is szűkebbek. A csigolyatestek magassága megtartott. egyéb deg. eltérés nincs. Fül-orr-gége: Minden negatív, szerinte vagy a nyakamból vagy valami modern vírus okozta idegbántalmak miatt van. Reumatológia: Megcáfolva ez a felvetés nyakamat megvizsgálta, nem feszesek az izmok minden oké. MRI-re, se CT-re nem küldenek, csak mosolyog a Házio. is rajtam. Lehet-e pszichésen ez? Volt féléves időszakom, h züllő életmódom volt: Szinte minden másnap ittam részegségig, 2-3 óra alvás után mentem dolgozni 10 órát. Lehet, h ez az időszak kilibbentette az idegrendszeremet és így reagál? Néha úgy érzem mintha álmodnék vagy egy filmet néznék. Néha mintha gyengébb lenne a jobb lábam, de ez nem gyengeség mert kinyomom magam egy lábon gugolásból ugyhogy van benne erő. Bvitaminoktól (gondolom) 8-9 kilót híztam de ez legalább tetszik. 175 centi vagyok 73 kiló. Laborom alapjába véve normális.Nem tudok nagy boltokba bemenni, pedig nem félek semmitől de elkezdek szédülni nehezen tudok lépni, vizelési inger... Tudom, h ez lehet pánikbetegség, de folyamatosan miért vannak rajtam ilyen érzések: szédülés, álomérzet, félek attól, hogy hirtelen meghalok és a pokolra kerülök... Teljesen tanácstalan vagyok, mindenki azt mondja, h nincs semmi bajom ne nyavalyogjak állandóan! Előre is köszönöm válaszát!

Dr. Kalóczkai Andrea válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

Szerteágazó panaszait egy diagnózis alá akarnám tenni, akkor azt mondanám, hogy generalizált szorongása van pánik rohamokkal. Ezt azonban nem állitom, mivel felmnerülhetnek egyéb okok is. Koponya MRI vizsgálatot én is végeztetnék magáról, az organikus betegség kizárása miatt. Azon panaszai, amik a furcsa filmszerű vagy álomszerű látásokból állnak lehetnek akár lelki, de lehetnek akár epilepsziás jellegűek is. Itt döntő tényező, hogy milyen gyorsan alakulnak ki és hány percig tartanak. Jó volna ismételten neurológushoz, esetleg epilepsziában jártas neurológushoz fordulni, és a kérdésekre adott válaszitól függően EEG vizsgálatot is végezni. A boltban való rosszullétek valóban pánikra utalnak, erre jó lenne gyógyszeres segitséget kérni pszichiátertől.

Kérdés: 2012. november 25., 22:04 ;Megválaszolva: 2012. november 27., 16:50
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
MR vizsgálat eredménye
Vertigo szédülés, fejbőr zsibbadás
Szédülés rohamok mitől lehetnek?
Koponya MR
Szédüléses panasz