Milyen elváltozások vannak a koponya MRI vizsgálat alapján? Hová menjek tovább?

Május hónapban forgó jellegű szédűléssel látás zavarral ébredtem, ez néha hányással is kiegészült. Az ideggyógyász Benignus paroxysmalis szédülés állapított meg és Betserc-et írt. Ez a szédülés több mint egy hónapig elég intenzív volt, a látászavar lefekvésnél és felkelésnél jelentkezett.Van egy éve tartó bal oldali arc fájdalmam ami a fülemtől a bal homlok középső részéig tart. MRI vizsgálaton voltam amiben az alábbiak vannak leírva: Jobb oldalon a centrum semiovale régiójában több 2-3mm-es és mindkét oldalon periventricularisan egy-egy 2mm körüli T2 és FLAIR méréseken magas jelintenzitást mutató terület látszik.Egyéb kóros jelmenet változás nem mutatható ki. A sella-tájék, a cranio-cervicalis átment, kisagy hídszöglet MR képe normális. Az intra és extracerebralis liquorterek normális tágasságúak. Az orbitában orrmelléküregben kóros nem látható. Vélemény: Diszkrét fehérállományi laesiok nyoma mindkét oldali nagyagyi féltekében, melyek elsősorban vascularis eredetünek tünnek. Az MRI vizsgálattal párhuzamosan CT vizsgálat is készült a lumbális gerincről mivel több hete tartó fájdalom van a lábaimban, derekamban, zsibbadás a talpamon, izom gyengeség, lépcsőn nehezen megyek fel és reggelente mindkét lábam merev, talpaimon olyan érzés mintha valami összehúzná. Itt a következőket írták. Az LIII-IV résekben sérv nem látható. Az LV. korong síkjából a lumenbe medialisan egy széles alapu, hyperdens boltosul mely a durazsákon enyhe benyomatot képez. Az LV. korongban vacum fenomene is megfigyelhető. Movalis és Mydeton gyógyszert kaptam.Nem enyhítették fájdalmaimat.Fenti leleteim alapján idegsebész következőt írta: Pajzsmirígy hypofunkció miatt endokrinológiai kezelés alatt áll.Szédülés, arcfájdalom általános gyengeség mellett időszakos deréktáji fájdalom, főleg nem tisztán szegmentális zsibbadásos panaszai vannak, időszakos alsó végtagi nem radicularis jellegű panaszai vannak.Organikus neurológiai kórjel nincs.Bizonytalan alsó végtagi hypalgaesiás foltokat jelez. Endokrinológia követés javasolta.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza szédülés témában

Tisztelt érdeklődő!

Az MR-n leírt elváltozásokat magyarul leírni valóban nehéz: az agyi érellátás elégelensége miatt alakulnak ki károsodások az idegpályákat tartalmazó fehérállományban. Leggyakrabban ez a vérnyomás következménye, de a pajzsmirigy betegség is okozhatja, úgymint az idegbántalmakat, amik a krónikus lábfájdalmakat okozzák.

A leletet a neurológusával és az endokrinológussal beszélje meg.

Panaszmenességet kívánok!

Kérdés: 2012. szeptember 14., 06:08; Megválaszolva: 2012. szeptember 16., 22:16
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mri lelet kiértékelése
Látásvesztés, ájulás határáig.
Szputnyik vakcina
Mitől lehet?