Szédülés, fejnyomás, fülsípolás: mitől lehet?

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Több, mint egy hónapja elkezdett sípolni a jobb fülem. Ezt jobban hallom nagyobb zajban és reggel, mikor fekszem az ágyban. Szédelgek, kicsit fura a jobb szemem, mintha rosszabbul látnék vele, és nyomást érzek a fejemben. Hátul, a nyakamnál, tarkómnál érzek még rossz érzést, főleg, ha sokat ülök (inkább fáradt érzés, hogy jól esne alaposan megmasszírozni.) Észrevettem, rosszabbul érzem magam, ha zárt helyen vagyok, pl. kiállításon (pedig nincs fóbiám) . Akkor jobban szédelgek, jobban sipol a fülem és nyomást érzek. Ha napon, levegőn sétálgatok, akkor néha majdnem teljesen elmúlnak a tünetek. De ha jön a nyomás érzés a fejben, a szédülés, akkor olmos fáradtságot érzek, mintha járni is lassabban tudnék, bár semmi különöset nem venni észre rajtam kívülről. Voltam már fülészeten, nincs halláskárosodásom. Szemészeten nem találtak semmi eltérést (hordok szemüveget, kontaktlencsét, most kiderült, az olvasáshoz szemüveg kell) . A röntgen fokozott nyaki lordózist mutatott. Neurológián is vizsgáltak, nem találtak semmi különöset, de elküldtek MR-re. Erre csak szeptember végére kaptam időpontot. Ez nagyon messze van. Rossz dolgozni, hiszen mikor ülök sokat, vagy leülök a számítógéphez, rosszul érzem magam. A vérképem tökéletes, a vérnyomásom szintén 120/80. Nem cigizem, nem iszom alkoholt. Általában a jobb oldalamnál érzem a tüneteket, de volt már nap, hogy a bal oldalon fájt, nyomott, sípolt, akkor a jobb oldalon nem éreztem rosszat. Nem vagyok hisztis, de kezdek bepánikolni. (Szedtem orvosi utasításra A és E vitamint valamint Tebofortan nevű glinko bioba gyógyszert - ezeket most abbahagytam, és mintha a fejnyomás kicsit enyhült volna, mióta ezeket nem szedem.) És persze meg vagyok ijedve, félek az agydaganattól, hogy mi lehet ez, és nem tudok csak várni ölbe tett kézzel az MR vizsgálatig. Hova érdemes még fordulnom a problémámmal? Esetleg otoneurológiára vagy érszükülettel foglalkozó orvoshoz? Nagyon köszönöm a válaszát előre is.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Azt javaslom, hogy várjon türelemmel az MRI vizsgálatig. Nem tűnik súlyosnak a probléma. Szerintem részben korai kezdetű agyi kisér szűkületről lehet szó, valamint úgy nevezett tensios fejfájásról, ami mögött általában stressz okozta szorongás áll.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. augusztus 06., 11:46; Megválaszolva: 2012. augusztus 09., 23:40
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mri tovabbi kerdes segitseg ....
Agy mri angio nativ es kontrasztos...
Koponya MR és MRA vizsgálat...