Szédülésem stressz miatt vagy valami más okból lehet?

Tisztelt doktornő/úr! Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy kb. 1 hónapja vagy egy kicsivel több ideje folyamatosan szédülök. Eleinte inkább ilyen bizonytalanságnak tűnt, egész nap rossz volt akkor is a közérzetem a szédülések miatt. Most kb. másfél hete a ez a szédülésem felerősödött. Már többször hányingerem is van, homályosodik a látásom (márciusban voltam szemészeten és azt mondták, hogy jó a látásom) valamikor elkezd fájni a fejem a tarkómnál és a fejem tetején szúró, lüktető fájdalommal, erősebben kell koncentrálnom a dolgokra ha járni szeretnék vagy ha valamilyen tevékenységet végezni, nagyon rossz a közérzetem és van amikor messzebb vagy közelebb látom a dolgokat vagy ha oldalra pillantok arra is "menne a testem", nem szeretek már lassan fel sem állni az ágyból, mert olyankor erősödnek a tünetek. Vérnyomásom általában 120-130/ 70-80 között van. Cukrom mindig a normális értékbe tartozik. Pulzusom az van amikor magasabb. Másfél éve pánikbeteg vagyok, mamám halálát követően alakult ki nálam; halálfélelem és betegségektől való félelmeim vannak. Ezt kezeltettem olyan szinten, hogy a rohamaim már nincsenek meg. Azonban a félelmem megmaradt, ha fáj valamim mindig a legrosszabbra gondolok és egyből orvoshoz megyek. Sajnos ez behálózza a napjaimat. Próbálom visszafogni, de ha van valami tünet egyből megijedek, emiatt elég sokat stresszelek. Mostanában lesz egy Cardiológiai vizsgálatom, sokszor magasabb a pulzusom és bal oldalt szúró fájdalmaim jelentkeznek elég gyakran. Most ettől ijedtem meg és félek a szívrohamtól vagy egyéb szív betegségektől. A szédülésem sajnos napról napra rosszabbodik és végül is azt szeretném megtudni, hogy ez a több mint egy hónapja tartó szédülés lehet e az idegesség miatt vagy valami más áll a háttérben. Válaszát előre is köszönöm. Lexa

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

Panaszai nem utalnak, igy vizsgálat nélkül, nagyobb kórképre, de forduljon neurológus Kollégához, aki kivizsgálja. A tarkótáji fejfájás és a szédülés nem jellegzetes volta azonban felveti, hogy szorongásos lelki zavar állhat a háttérben. Amennyiben a neurológus nem talál szervi bajra utaló jelet, felmerül pszichoterápiás segitség szükségessége, a gyógyszeres segitségen túl. Erre utal az is, hogy panaszai szinte vándololnak a testében, vagyis hol ez "beteg", hol az "beteg". Ha az egyik panaszról bebizonyitják, hogy nem áll mögötte baj, akkor máshol kezd egy tünet jelentkezni. A mamája elvesztésével kell lelki szinten dolgozni, fel kell nőnie, el kell őt engednie, attól nem jön vissza, hogy maga visszatér kiszolgáltatott gyermeki szintre a "betegségei" által. Ez nem megy egyedül. Kérjen szaksegitséget.

Kérdés: 2012. július 30., 15:57; Megválaszolva: 2012. augusztus 04., 07:05
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
A koponya MR vizsgálata
Nolicin mellékhatása
Mri lelet kiértékelése
Látásvesztés, ájulás határáig.